Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια γαστρονομίας για επαγγελματίες της εστίασης, τα οποία συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Τα σεμινάρια, που διεξήχθησαν στις 5, 6 και 7 Μαρτίου στο Costa Navarino, υπό την αιγίδα του περιοδικού Αθηνόραμα και των Βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι», έτυχαν θερμής υποδοχής από τους επαγγελματίες της Μεσσηνίας.
περισσότερα
Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013
Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο Pharae Palace της Καλαμάτας με τίτλο «Μεσσηνία 2013 – Έτος Γαστρονομίας». Η ενέργεια αποσκοπεί στην προβολή της Μεσσηνιακής γης προκειμένου να καταστεί ελκυστικός τουριστικός προορισμός συνδέοντας τη φυσική ομορφιά, τη βιοποικιλότητα με τις διατροφικές συνήθειες και τις γαστριμαργικές προτάσεις της τοπικής κουζίνας.
περισσότερα
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013
Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στη φιλολογική αίθουσα Παρνασσός με στόχο να παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό η πενθήμερη εκδήλωση με τίτλο «Μύθοι, Γεύσεις και Ποιήματα» της Πελοποννήσου.
περισσότερα
Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012
How good a specific extra virgin olive oil is for your health could be easier to assess with a new Greek system to measure and rate the content of key olive compounds oleocanthal and oleacein.
Oleocanthal has anti-inflammatory effect similar to Ibuprofen and Oleacein is a powerful antioxidant, but until now they have been difficult to analyze chemically, according to Dr. Prokopios Magiatis, assistant professor of pharmacognosy and natural products chemistry at the University of Athens.
περισσότερα
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012
Το Σάββατο 25 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στη πλατεία του μόλου τελετή βράβευσης και ορισμός του Νεαρού Πρέσβη Μεσογειακής Διατροφής της Κορώνης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Εβδομάδας Μεσογειακής Διατροφής που διοργάνωσε ο Δήμος Πύλου-Νέστος σε συνεργασία με το Μανιατάκειον Ίδρυμα.
Ο θεσμός του Νεαρού Πρέσβη της Μεσογειακής Διατροφής έρχεται σε συνέχεια της Διακήρυξης της Κορώνης (4 Ιουνίου 2011) που υπογράφηκε μεταξύ των εκπροσώπων των Εμβληματικών Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή.
περισσότερα
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012
Από την Τετάρτη 22 Αυγούστου έως το Σάββατο 25 Αυγούστου η καρδιά της Μεσογειακής Διατροφής χτυπούσε στην Κορώνη.
Ο Δήμος Πύλου Νέστορος διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο τη διαφύλαξη και προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής ως πολιτιστικό αγαθό, ενταγμένο στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, με τη σφραγίδα της Unesco, σύμφωνα με την από 16 Νοεμβρίου απόφασή της.
περισσότερα
Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012
Εκδηλώσεις, ημερίδες, έκθεση τοπικών προϊόντων, γευσιγνωσία στην Εβδομάδα Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη, στον Δήμο Πύλου-Νέστορος.
Από τις 22 έως τις 25 Αυγούστου 2012 εκπρόσωποι των χωρών της Μεσογείου θα συναντηθούν στην Κορώνη με στόχο την προώθηση της πολιτιστικής και αναπτυξιακής διάστασης της Μεσογειακής Διατροφής, στα πλαίσια των κοινών δράσεων που αποφασίστηκαν στη συνάντηση των Εμβληματικών Κοινοτήτων το Μάρτιο.
περισσότερα
Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012
Tην Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Προώθηση Προϊόντων Μεσογειακής Διατροφής και Επενδυτικών Ευκαιριών στις Αφρικανικές Χώρες» στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Ελεήστριας στην Κορώνη. Την ημερίδα διοργανώνουν το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου & Ανάπτυξης, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και το Μανιατάκειον Ίδρυμα.
περισσότερα
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012
Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου και ώρα 20:00 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ … ευαισθητοποιούμε τον κόσμο της εκπαίδευσης», στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Κορυδαλλού. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθηνών-Πειραιώς, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, με τη συμμετοχή του τμήματος Διατροφολογίας του New York College.
περισσότερα
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθηνών-Πειραιώς συνδιοργανώνουν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και τη συμμετοχή του τμήματος Διατροφολογίας του New York College, εκδήλωση με θέμα «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ … ευαισθητοποιούμε τον κόσμο της εκπαίδευσης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Κορυδαλλού.
περισσότερα
Τρίτη, 10 Απριλίου 2012
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Νέο Μείγμα Marketing για το Ελληνικό Ελαιόλαδο» το Σάββατο 7 Απριλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στα πλαίσια του 5ου Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς. Το Φεστιβάλ διοργάνωσαν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, η ΠΕΜΕΤΕ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
περισσότερα
Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012
Στα πλαίσια του 5 ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς διοργανώνεται ημερίδα με τίτλο
«Νέο Μείγμα Marketing για το Ελληνικό Ελαιόλαδο»
Ομιλητές
Βίκυ Ιγγλέζου
Διευθύντρια Μανιατακείου Ιδύματος
Δρ. Στάθης Αναστασόπουλος
Δήμαρχος Μεσσήνης
Κώστας Στουρνάρας
Προϊστάμενος Τμήματος Ελαίας – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Μιχάλης Μανούσας
Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Foodstandard Α.Ε.
Βασίλης Καμβύσης
Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων
περισσότερα