Εβδομάδα Μεσογειακής Διατροφής στην Εμβληματική Κορώνη

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Εκδηλώσεις, ημερίδες, έκθεση τοπικών προϊόντων, γευσιγνωσία στην Εβδομάδα Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη, στον Δήμο Πύλου-Νέστορος. Από τις 22 έως τις 25 Αυγούστου 2012 εκπρόσωποι των χωρών της Μεσογείου θα συναντηθούν στην Κορώνη με στόχο την προώθηση της πολιτιστικής και αναπτυξιακής διάστασης της Μεσογειακής Διατροφής, στα πλαίσια των κοινών δράσεων που αποφασίστηκαν στη συνάντηση των Εμβληματικών Κοινοτήτων το Μάρτιο.

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Μεσογειακής Διατροφής, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με το Μανιατάκειον Ίδρυμα διοργανώνουν την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 ημερίδα με τίτλο «Πολιτισμός της Ελιάς και της Αμπέλου: Συμβολή, προοπτικές και δίκτυο πόλεων», με τη συμμετοχή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, το Δίκτυο Ελαιοπαραγωγικών Πόλεων Μεσογείου, του Marco Polo System καθώς και του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

 Την Παρασκευή 24 Αυγούστου ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου & Ανάπτυξης και το Μανιατάκειον Ίδρυμα διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Προώθηση Προϊόντων Μεσογειακής Διατροφής και Επενδυτικών Ευκαιριών στις Αφρικανικές Χώρες» με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κου Γεώργιου Μέργου, του Προέδρου του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Ανάπτυξης κου Σωτήριου Μουσούρη, διακεκριμένων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις χώρες της Αφρικής καθώς και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας.

Την ίδια ημέρα οι εκπρόσωποι των Εμβληματικών Κοινοτήτων θα πραγματοποιήσουν συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν τη μέχρι τώρα πορεία των κοινών δράσεων και να σχεδιάσουν τις μελλοντικές τους ενέργειες.

Το Σάββατο 25 Αυγούστου στην πλατεία του μόλου της Κορώνης θα γίνει η τελετή ονοματοθεσίας των δρόμων, όπως έχει οριστεί και αποφασιστεί από τους εκπροσώπους των τεσσάρων Εμβληματικών Κοινοτήτων, καθώς επίσης η βράβευση και ο ορισμός του νεαρού Πρέσβη της Μεσογειακής Διατροφής, ο οποίος προέκυψε ύστερα από διαγωνισμό έκθεσης των μαθητών της δεύτερης και τρίτης τάξης του Γυμνασίου Κορώνης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη γιορτή στην πλατεία του Δημαρχείου Κορώνης όπου θα γίνει έκθεση τοπικών προϊόντων, γευσιγνωσία και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.

Παράλληλα, όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων θα φιλοξενείται στο Μανιατάκειον Ίδρυμα έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνης, με θέμα τις αγροτικές ασχολίες της περιοχής και παράλληλα θα γίνεται προβολή καλλιτεχνικών φωτογραφιών με θέμα την ελιά, από το Πολιτιστικό Ίδρυμα «Οι δρόμοι της Ελιάς».