Συμμετοχή της Διευθύντριας του Μανιατακείου Ιδρύματος στην Εκδήλωση «Μεσσηνία 2013 - Έτος Γαστρονομίας» από την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο Pharae Palace της Καλαμάτας με τίτλο «Μεσσηνία 2013 – Έτος Γαστρονομίας». Η ενέργεια αποσκοπεί στην προβολή της Μεσσηνιακής γης προκειμένου να καταστεί ελκυστικός τουριστικός προορισμός συνδέοντας τη φυσική ομορφιά, τη βιοποικιλότητα με τις διατροφικές συνήθειες και τις γαστριμαργικές προτάσεις της τοπικής κουζίνας.

 Για τη σημασία της τοπικής γαστρονομίας και την ανάγκη ανάδειξής της μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Νίκος Κατσαρός.

Η κα Βίκυ Ιγγλέζου Διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος αναφέρθηκε στη Μεσογειακή Διατροφή ως πολιτισμικό αγαθό με οικονομική αξία, στη μεσσηνιακή γαστρονομία και την ανάδειξη της Μεσσηνίας ως παγκόσμιος γαστρονομικός τουριστικός προορισμός.

Την υλοποίηση των δράσεων του Έτους Γαστρονομίας για την περιοχή, η οποία έχει σημαντική γαστρονομική παράδοση και ποικιλίες τοπικών προϊόντων, όπως λάδι, ελιές και κρασί, θα αναλάβουν από κοινού η Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, συλλογικοί φορείς και επιχειρήσεις. 

Παράλληλα η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την απονομή του τίτλου του επίτιμου προέδρου της Ένωσης, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΤΕΜΕΣ ΑΕ (Costa Navarino), κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, για τις προσπάθειές του σε παγκόσμιο επίπεδο, σε ότι αφορά στην αναβάθμιση και καθιέρωση της Μεσσηνίας, ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού.

Στην εκδήλωση δόθηκε πανηγυρικός χαρακτήρας με μεγάλη συμμετοχή προσκεκλημένων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων πολιτικών και συλλογικών φορέων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση και προσφορά παραδοσιακών φαγητών και γλυκών που επιμελήθηκε επιτελείο σεφ από το Costa Navarino.