Ημερίδα στην Κορώνη για την Προώθηση Προϊόντων Μεσογειακής Διατροφής και Επενδυτικών Ευκαιριών στις Αφρικανικές Χώρες

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Tην Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Προώθηση Προϊόντων Μεσογειακής Διατροφής και Επενδυτικών Ευκαιριών στις Αφρικανικές Χώρες» στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Ελεήστριας στην Κορώνη. Την ημερίδα διοργανώνουν το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου & Ανάπτυξης, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και το Μανιατάκειον Ίδρυμα.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με ομιλίες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κος Γεώργιος Μέργος, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Ανάπτυξης κος Σωτήριος Μουσούρης, o Προέδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος κος Δημήτρης Μανιατάκης, διακεκριμένοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις χώρες της Αφρικής καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας.

Η εν λόγω ημερίδα εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Μεσογειακής Διατροφής που διοργανώνει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος από τις 22 μέχρι τις 25 Αυγούστου 2012, σε συνέχεια της από 4ης Ιουνίου 2011 Διακήρυξης της Κορώνης που υπογράφηκε από τους εκπροσώπους των Εμβληματικών Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή.

Η Κορώνη έχει ορισθεί, βάσει της από 16ης Νοεμβρίου 2010 απόφασης της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO, Εμβληματική Κοινότητα για τη διαφύλαξη και προώθηση της πολιτιστικής διάστασης της Μεσογειακής Διατροφής.