Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012
Δεν είναι τυχαίο ότι το ελληνικό λάδι με τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα παγκοσμίως είναι αυτό από την Κορωνέικη ελιά. Εξάλλου οι λέξεις Κορώνη-Καλαμάτα-Μεσσηνία είναι λέξεις σύμβολα με παγκόσμια αναγνώριση
περισσότερα
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012
Ομιλία με θέμα «Μεσογειακή διατροφή: Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας και ανάπτυξη του τουρισμού» ανέπτυξε η Βίκυ Ιγγλέζου, Διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος, στο 8ο IMIC με θέμα «Τουρισμός
περισσότερα
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Μεσογειακή Διατροφή» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε συνεργασία με το New
περισσότερα
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011
Με πρωτοβουλία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Imperia, της ιταλικής Ένωσης Ελαιοπαραγωγικών Πόλεων, της ιταλικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ιταλικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της
περισσότερα
Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011
Την Τετάρτη 6 Ιουλίου το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Navarino Foundation πραγματοποίησαν εκδήλωση στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Ανάδειξη και Καθιέρωση της Μεσσηνιακής
περισσότερα
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011
Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Αντιπροέδρου του Μανιατακείου Ιδρύματος, Ελένης Ταγωνίδη Μανιατάκη, με τίτλο «Κορωνέικο Συμπόσιο: Παραδοσιακές Συνταγές & Έθιμα της Κορώνης», από τις Εκδόσεις Παπαχρήστου.
περισσότερα
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011
Στο Palinuro και την Pollica της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε 24 με 26 Φεβρουαρίου το συνέδριο με θέμα «Μεσογειακή Διατροφή Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας της UNESCO».
περισσότερα