Συνάντηση των Εκπροσώπων των Εμβληματικών Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή στην Αθήνα την 19η Μαρτίου 2012

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Ο Δήμος Πύλου_Νέστορος σε συνεργασία με το Μανιατάκειον Ίδρυμα διοργανώνουν επίσημη συνάντηση των εκπροσώπων των Εμβληματικών Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή (Κορώνη, Soria, Cilento, και Chefchaouen) στο Μανιατάκειον Ίδρυμα στην Αθήνα την 19η Μαρτίου 2012.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε συνέχεια της προηγούμενης επίσημης συνάντησης των εκπροσώπων των Εμβληματικών Κοινοτήτων στο Chefchaouen όπου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και η Διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος Βίκυ Ιγγλέζου.

Σκοπός της επικείμενης συνάντησης είναι η επεξεργασία ενός λεπτομερούς σχεδίου κοινών δράσεων για τη διαφύλαξη και προώθηση της πολιτισμικής και της αναπτυξιακής διάστασης της Μεσογειακής Διατροφής. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία κοινής δικτυακής πύλης για τη Μεσογειακή Διατροφή, η δημιουργία Μόνιμης Γραμματείας, η προετοιμασία αδελφοποίησης των Εμβληματικών Κοινοτήτων κ.α.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα αποτελέσουν τη βάση για το κοινό Στρατηγικό Σχέδιο για τη Μεσογειακή Διατροφή, το οποίο οι Εμβληματικές Κοινότητες δεσμεύονται να εφαρμόσουν σε συνέχεια της από 16 Νοεμβρίου 2010 απόφασης της UNESCO, με την οποία η Μεσογειακή Διατροφή συμπεριλήφθηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.