«Στην Κορώνη Tης Ιστορίας Και Των Θρύλων Μέσα Από Τη Μουσική Και Το Λόγο»: Εκδήλωση του Μανιατακείου Ιδρύματος σε συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης της

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Το Μανιατάκειον Ίδρυμα σε συνεργασία με το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών διοργανώνει την εκδήλωση «Στην Κορώνη Tης Ιστορίας Και Των Θρύλων Μέσα Από Τη Μουσική Και Το Λόγο» την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010 και ώρα 20:30 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Ελεήστριας.

 Πρόκειται για μια περιήγηση στην ιστορία της Κορώνης μέσα από αντιπροσωπευτικά έργα μουσικής και λογοτεχνίας μεγάλων Ευρωπαίων δημιουργών. Κάθε μία από τις ιστορικές περιόδους της Κορώνης (αρχαία, βυζαντινή, Ενετοκρατία, Τουρκοκρατία, νεότερη εποχή) θα παρουσιάζεται με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων (διαφάνειες PowerPoint). Κάποια από τα μουσικά έργα θα ακουστούν σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση. Την εκδήλωση επιμελείται και παρουσιάζει ο Ιωάννης Πλεμμένος, ερευνητής του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει ο Κώστας Νικολέας αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Συμμετέχουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες συνοδευόμενοι από όργανα κλασικής μουσικής, η χορωδία του νεοπαγούς Συλλόγου Ιεροψαλτών Μεσσηνίας, καθώς και γνωστοί ηθοποιοί που απαγγέλλουν αποσπάσματα από λογοτεχνικά και υμνογραφικά έργα σχετικά με την Κορώνη. Είσοδος ελεύθερη.