Κυκλοφόρησε το Βιβλίο του Γιάννη Α. Μπίρη «Το Φρούριο της Κορώνης: Περιηγητική και Ιστορική Αναζήτηση» από Το Μανιατάκειον Ίδρυμα

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Η έκδοση με τίτλο «Το Φρούριο της Κορώνης: περιηγητική και ιστορική αναζήτηση» αποτελεί προϊόν μελέτης του Ιατρού Γιάννη Α. Μπίρη (κατάγεται από τη Χώρα Μεσσηνίας) και συμβάλλει στην προώθηση της γνώσης της ιστορίας της περιοχής της Κορώνης, στη διάσωση της πολιτιστικής της κληρονομιάς και τη μεταλαμπάδευσή της στις νεότερες γενιές.

Το βιβλίο σας ξεναγεί στην Κορώνη και το ενετικό της φρούριο, ένα από τα κομψότερα δείγματα της βενετσιάνικης φρουριακής αρχιτεκτονικής και φορέα ιστορικής μνήμης, που συνιστά εθνικό θησαυρό και ταυτόχρονα πολιτιστική παρακαταθήκη της περιοχής.

Το Μανιατάκειον Ίδρυμα, συνεχίζοντας την παράδοση προσφοράς στα δρώμενα του Δήμου Πύλου-Νέστορος καθώς ενισχύει την ιστορική μνήμη και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, χρηματοδότησε την έκδοση με τίτλο «Το Φρούριο της Κορώνης: Περιηγητική και Ιστορική Αναζήτηση».

Το Κάστρο της Κορώνης αποτελεί καταπιστευματοδέκτη των κοινών αξιών που απαρτίζουν την τοπική ταυτότητα και ταυτόχρονα θεμελιακό παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, και προκειμένου να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα της μακροχρόνιας διάβρωσης την οποία υφίσταται το Κάστρο της Κορώνης, το Μανιατάκειον Ίδρυμα πριν 3 χρόνια, με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ανέλαβε τη χρηματοδότηση της υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας πέριξ του Κάστρου της Κορώνης και του αντίστοιχου ακρωτηρίου, που πραγματοποίησε η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, καθώς ένα κομμάτι από τους πρόποδες του προμαχώνα, στο "Ταμπακαριό", κατέρρευσε από θαλασσοταραχή. Σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης που υλοποιούνται από τον ανάδοχο του έργου προχωρούν με γρήγορο ρυθμό και σύντομα το βενετσιάνικο κάστρο, ο ένας από τους δύο οφθαλμούς της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας στη Μεσόγειο, ανανεωμένος και ασφαλής θα δοθεί στο κοινό.

«Το Φρούριο της Κορώνης: περιηγητική και ιστορική αναζήτηση» διατίθεται από το βιβλιοπωλείο Παπαχρήστου στην Καλαμάτα, το βιβλιοπωλείο Μολύβι και Χαρτί στην Κορώνη και το βιβλιοπωλείο Χριστάκη στην Αθήνα.