Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίττας του Μανιατακείου Ιδρύματος

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014 το Μανιατάκειον Ίδρυμα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα του στην Αθηναϊκή Λέσχη. Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Κ.κ. Χρυσόστομος με θέμα «Ο ρόλος των κοινωφελών ιδρυμάτων στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα: Προβλήματα και προοπτικές».

 

O Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρη Μανιατάκη, ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στην υδροκεφαλική ανάπτυξη των κοινωφελών ιδρυμάτων, μετά τη δεκαετία του ’90, η οποία λειτούργησε εις βάρος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών με αποτέλεσμα την κακοδιαχείριση. Επικεντρώθηκε στην εμφάνιση των νέας μορφής Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του 21ου αιώνα, τις λεγόμενες τρίτης γενιάς, «οι οποίες πλέον δεν περιορίζονται μόνο στην εκπροσώπηση τον κοινών συμφερόντων των πολιτών, αλλά προωθούν τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και αγωνίζονται για μια νέα διαμόρφωση του δημοσίου χώρου μέσα στον οποίο θα ασκείται ? δημόσια εξουσία οπό περισσότερους δρώντες». Τέλος αναφέρθηκε στην οργανωτική δομή, λειτουργία και δράση που πρέπει να υιοθετήσουν οι ΜΚΟ προκειμένου να ενισχυθούν, να γίνουν πιο ανταποδοτικές αλλά και πιο ανταποδοτικές στην κοινωνία. (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία).

Ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, Δημήτρης Μανιατάκης, ευχαρίστησε όλους τους καλεσμένους για την παρουσία τους και αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, τόσο στο θέμα της Μεσογειακής Διατροφής όσο και στις μελέτες για τα έργα διάσωσης του κάστρου της Κορώνης. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, για την ανταπόκρισή του να θέσει την επιτυχημένη Ημερίδα «Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον των Εταιρειών Ενέργειας» υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας καθώς επίσης ευχήθηκε καλή επιτυχία στην υποψηφιότητα της Καλαμάτας να ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Αναφέρθηκε στο πολύτιμο έργο που κάνει ο Πρόεδρος της Εταιρείας Αρχαιολογικών Μεσσηνιακών Σπουδών Καθηγητής Πέτρος Θέμελης, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσσηνίας καθώς και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TEMES, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, που με την Costa Navarino συμβάλλει στην προβολή της Μεσσηνίας στο εξωτερικό. Επίσης, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Σάκη Θεοδωρόπουλο, με την ολοκλήρωση των εργασιών, το κάστρο της Κορώνης φιλοξενεί παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής. 

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, αναφέρθηκε στη συμβολή του Μανιατακείου Ιδρύματος και των ιδρυτών του στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη του δήμου και της ευρύτερης περιφέρειας καθώς επίσης και στη συνεργασία για την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής. 

Με την ευχή για μια καλή και δημιουργική χρονιά έκοψε την πίττα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μανιατακείου Ιδρύματος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, ο Πρέσβυς της Ιταλίας Claudio Glaentzer, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Επίτιμος Δημότης Κορώνης Δημήτρης Σιούφας, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Αναστάσιος Νεράντζης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Μιχαήλ Βροντάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Γεώργιος Κόλλιας, ο Διοικητής του Κ.Α.Τ. Ευάγγελος Βουμβουλάκης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Αρχαιολογικών Μεσσηνιακών Σπουδών Καθηγητής Πέτρος Θέμελης, οι Καθηγητές Δημήτριος και Αντωνία Τριχοπούλου, Εμμανουήλ Γιαννακουδάκης και Αλκιβιάδης Κωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΑΕΠ Άγγελος Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Σωτήρης Μουσούρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ο Πρόεδρος του New York College Ηλίας Φούτσης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μίλτος Καρούμπας, ο Αντιπρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Νίκος Κατσικέρος, ο τ. Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας Γιάννης Φίλος, ο τ. Διοικητής του Ι.Κ.Α. και Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών Γιώργος Μέργος, ο τ. Πρέσβυς Αλέκος Φίλων, η Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας Αικατερίνη Καμηλάκη, η Προϊσταμένη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σίμωσι, ο Μεσσήνιος Χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης με τη σύζυγο του Σόνια, η κυρία Χρήστου Σαρτζετάκη, οι επιχειρηματίες Βασίλης Τακάς, Χρήστος Μανιατάκης και Αντώνης Λυκιαρδόπουλος, ο Θανάσης Ψαρούλης και άλλοι φίλοι του Μανιατακείου Ιδρύματος από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Φωτογραφίες

--
--
--
--
--
--
--
--
--