Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην Κορώνη

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κορώνη το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που οργανώθηκε με πρωτοβουλία των Γυναικών Κορώνης και τη στήριξη του Μανιατακείου Ιδρύματος, του Δήμου Κορώνης, του Γυμνασίου Κορώνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνης, του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης και του Συνδέσμου Κορωναίων «Παναγία η Ελεήστρια» στο Γυμνάσιο Κορώνης. Σημαντική ήταν η προσφορά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου Κορώνης.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην Κορώνη

Τόσο οι κάτοικοι του Δήμου Κορώνης όσο και οι επισκέπτες από τα γύρω χωριά και την Καλαμάτα αγκάλιασαν με ενθουσιασμό το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που οργανώθηκε για δεύτερη φορά εφέτος, στηρίζοντας τον κοινωνικό και φιλανθρωπικό σκοπό του. Βρήκαν, σε εξαιρετικά ελκυστικές τιμές, παραδοσιακά φαγητά και γλυκίσματα, όμορφα διακοσμητικά, εργόχειρα, χριστουγεννιάτικα στολίδια, βιβλία, ρούχα (αντρικά, γυναικεία και παιδικά), faux bijoux, αξεσουάρ, έργα τέχνης μεγάλων ζωγράφων, κλπ. Πλήθος γυναικών από τα γύρω χωριά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με πολύ κέφι και συνέδραμαν τις Γυναίκες Κορώνης στο έργο τους.

Η παρουσία και η προσφορά του ακούραστου ευπατρίδη και τέως Αντιδημάρχου Κορώνης Τάκη Σταματόπουλου, ο οποίος θεωρείται «ψυχή της Κορώνης» και έχει ανυστερόβουλη διάθεση, συνετέλεσε στην επιτυχία του Bazaar. Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης καθώς και άλλοι επιχειρηματίες της Κορώνης και της Καλαμάτας προσέφεραν σημαντικά δώρα τα οποία κληρώθηκαν σε λαχειοφόρο αγορά την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του Μανιατακείου Ιδρύματος στην Κορώνη.

Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, ο οποίος συμμετείχε στο Δέντρο Ευχών του Bazaar, εκφράζοντας την ευχή για ένα καλύτερο αύριο. Ο Δήμαρχος Κορώνης Θοδωρής Σαλαντής εξέφρασε την ευχή του με την πεποίθηση ότι «Η καλύτερη χρονιά θα είναι το 2010, με την Κορώνη να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα». Επίσης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ανδρούσας Αριστομένης Παπαδόπουλος καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλη ήταν η συμμετοχή των αλλοδαπών που μένουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κορώνης, οι οποίοι αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία και συμμετείχαν προσφέροντας γλυκίσματα από τον τόπο τους. Οι Γυναίκες Κορώνης βλέποντας την κοινωνική συναίνεση (όπως εκφράστηκε αυθόρμητα από την επιτυχία και του φετινού Bazaar) εξέφρασαν την επιθυμία το Bazaar να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, να γίνει θεσμός και οι ίδιες να συνεχίσουν και με άλλες δράσεις κοινωνικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα προς όφελος της Κορώνης.

Όλες οι εισπράξεις θα διατεθούν σε κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Φωτογραφίες

--
--