Ολοκλήρωση του Προγράμματος «Μελλοντικοί Ηγέτες» της Hay Group

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Μαρτίου το πρόγραμμα «Μελλοντικοί Ηγέτες» της διεθνούς εταιρείας συμβούλων management Hay Group σε συνεργασία με το Μανιατάκειον Ίδρυμα στην Κορώνη και με υποστηρικτές τις εταιρείες Α. Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΤΙΤΑΝ.

Ολοκλήρωση του Προγράμματος «Μελλοντικοί Ηγέτες» της Hay Group

Σκοπός του προγράμματος ήταν η εκπόνηση ενός στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου το οποίο να κινείται πάνω σε δυο άξονες: την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κορώνης και την αξιοποίησή της με στόχο την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας.

Το επιχειρηματικό σχέδιο παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους του Μανιατακείου Ιδρύματος, του Δήμου Κορώνης και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ήταν μια εξαιρετική προσπάθεια που είχε σαν σλόγκαν την έκφραση: «Η Κορώνη στην καρδιά μας» και σαν όραμα η Κορώνη να γίνει ένας αυθεντικός τόπος που θα παρέχει υψηλή ποιότητα ζωής στον κάτοικο και μια ξεχωριστή εμπειρία στον επισκέπτη, με όπλο την ταυτότητά της. Οι στρατηγικοί άξονες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε το επιχειρηματικό σχέδιο ήταν η ανάδειξη του πολιτισμού και η προστασία του περιβάλλοντος, η αναδιαμόρφωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Κορώνης, η ενίσχυση του τουρισμού, οι στρατηγικές συνεργασίες και τέλος η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Οι επιχειρηματικοί στόχοι ήταν οι εξής: ενίσχυση του αστικού ιστού, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανάληψη πολιτιστικών δράσεων, ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών, βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών, ανάπτυξη νέων υποδομών και τέλος δημιουργία υπηρεσιών επικοινωνίας και marketing.

Τον γενικό συντονισμό και την επιμέλεια του προγράμματος είχε εκ μέρους της Hay Group η Σύμβουλος Επιχειρήσεων Παναγιώτα Θεοδώρου και εκ μέρους του Μανιατακείου Ιδρύματος ο Οικονομολόγος Θάνος Νιφόρος και η Διευθύντρια του Ιδρύματος Βίκυ Ιγγλέζου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hay Group Χριστιανός Αμιράλης, ο ένας εκ των εταίρων της Better Future Michel Barth, ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων της Innovatia Θόδωρος Τσαμουρτζής, ο Καθηγητής Αρχαιολογίας Γιάννης Πούλιος, ο Καθηγητής Ιστορίας της Βενετίας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και Σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας Andrea Nanetti, ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Μουρδουκούτας και οι Αρχιτέκτονες Άγγελος Νακάσης, Λουκάς Πατής και Καίτη Ταγωνίδη.

Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Απριλίου στην Αθήνα στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων σε ένα μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών.

Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα και στο Μανιατάκειον Ίδρυμα στην Κορώνη όπου θα κληθούν να ενημερωθούν τοπικοί φορείς καθώς και όλοι όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση του προγράμματος με ξεναγήσεις, συνεντεύξεις και ομιλίες όπως η Μητρόπολη Μεσσηνίας, η Νομαρχία Μεσσηνίας, ο Δήμος Κορώνης, το Εμπορικό Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μεσσηνίας, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, η ΣΥΚΙΚΗ Κεντρική Ένωση Σύκων & Ξηρών Καρπών ΣΥΝΠΕ, η Ποτοποιία Καλλικούνη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης, η 26ης Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η Ζ’ Εφορία Αρχαιοτήτων, οι Business Coaches που συνέβαλαν στο πρόγραμμα υποστηρίζοντας και καθοδηγώντας τους μελλοντικούς ηγέτες, Ελένη Πριμικήρη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Διεύθυνσης Ανάπτυξης Εργασιών Green Banking - Τράπεζα Πειραιώς και Παναγιώτης Τσελίκογλου, Project Director – ΑΒ Βασιλόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης αφού ευχαρίστησε την Hay Group και τους μελλοντικούς ηγέτες για την παρουσίαση του εξαιρετικού επιχειρηματικού σχεδίου, εξέφρασε την πεποίθηση το πρόγραμμα να αποτελέσει μοχλό προσέλκυσης νέων επενδυτών με στόχο την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, αξιοποιώντας την πολιτιστική κληρονομιά και τους φυσικούς πόρους της περιοχής. Ανέφερε επίσης ότι η υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου χρειάζεται τη συμπαράσταση του κράτους ώστε να χρηματοδοτήσει έργα υποδομών που θα φέρουν την ανάπτυξη στην περιοχή, αξιοποιώντας πρωτοβουλίες των τοπικών φορέων οι οποίοι είναι γνώστες των τοπικών προβλημάτων.

Φωτογραφίες

--
--