Μουσικές Βραδιές στην Παναγιά Ελεήστρια στην Κορώνη

Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2008

Δυο ξεχωριστές συναυλίες με μουσική δωματίου, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Κορώνη την Πέμπτη 7 και το Σάββατο 9 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο της Παναγίας της Ελεήστριας.

Ένα πολυάριθμο κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους εκλεκτούς μουσικούς και αγκάλιασε την πρωτοβουλία που έδωσε μια άλλη διάσταση και άνοιξε νέους ορίζοντες στις πολιτιστικές αναζητήσεις της περιοχής, αφού και μια τρίτη επιτυχημένη συναυλία δόθηκε, ενδιάμεσα στο Βασιλίτσι.

Εμπνευστής ήταν ο Leo Winland σολίστ στο τσέλο στην Όπερα της Στοκχόλμης που περνάει τα καλοκαίρια του στην Κορώνη. Με δική του πρόσκληση έπαιξαν μαζί του εκλεκτοί καλλιτέχνες από Σουηδία, Δανία, Ιαπωνία, και Ελλάδα: Katrine Gislinge- πιάνο, Erikka Nylund-βιόλα, Yoko Fujita-βιολί, Lars Bjornkaer-βιολί, Γιάννος Μαργαζιώτης-βιολί.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε έργα Βιβάλντι, Σοπέν, Μπραμς, Σοστακόβιτς και Παρτ. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν Έλληνες και αλλοδαποί που έχουν επιλέξει να ζουν στην όμορφη Μεσσηνιακή πόλη. Τη σειρά των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Κορώνης σε συνεργασία με το Μανιατάκειον Ίδρυμα, επιμελήθηκε με μεγάλη φροντίδα η Ελένη Ταγωνίδη- Μανιατάκη, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, η οποία και προλόγισε τις εκδηλώσεις στα ελληνικά και αγγλικά. Τους μουσικούς και τους παρευρισκόμενους ευχαρίστησε στο τέλος εκ μέρους του Δημάρχου Κορώνης η Αντιδήμαρχος επί των πολιτιστικών Ελένη Βέργη.

Το Μανιατάκειον Ίδρυμα, με πρωτοποριακές δράσεις, χαράζει καινούργιους δρόμους περιφερειακής πολιτιστικής ανάπτυξης και ενθαρρύνει τη συνεργασία και τον ουσιαστικό διάλογο ανάμεσα στους ντόπιους και τους αλλοδαπούς κατοίκους της περιοχής.

Φωτογραφίες

Οι μουσικοίΟι μουσικοί
Η Αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Ελένη Ταγωνίδη-Μανιατάκη και οι μουσικοίΗ Αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Ελένη Ταγωνίδη-Μανιατάκη και οι μουσικοί