Λογοτεχνική Εκδήλωση στην Κορώνη

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρα 16:30 η λογοτεχνική εκδήλωση που οργάνωσε το Μανιατάκειον Ίδρυμα με την ευκαιρία συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή Γεώργιου Δροσίνη.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της σχολικής μονάδας Γυμνασίου-Λυκείου Κορώνης και τη συμμετοχή των «Φίλων του Μουσείου Γ. Δροσίνης».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Καθηγήτρια του Λυκείου Κορώνης Κατερίνα Αποστολάκη αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του ποιητή, ενώ συγκινητική ήταν η απαγγελία ποιημάτων από μαθήτριες της σχολικής μονάδας. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος Ελένη Κοκκέβη-Βαχάρη και η υπεύθυνη παραρτημάτων Ντίνα Αποστόλου των «Φίλων του Μουσείου Γ. Δροσίνης», αναφέρθηκαν στις δραστηριότητες του Γεώργιου Δροσίνη, πέρα από το ποιητικό και πεζογραφικό του έργο. Ανέπτυξαν, με ιδιαίτερα απεικονιστικό τρόπο, τη δράση του ως ανώτερο κρατικό λειτουργό, μεταφραστή, δημοσιογράφο, λαογράφο και εκδότη, περιοδικών και εφημερίδων που άφησαν εποχή, όπως η ΕΣΤΙΑ και το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ακολούθησε η προβολή του φιλμ μικρού μήκους «Αμαρυλλίς», εμπνευσμένου από το όνομα της τελευταίας οικίας του ποιητή στην Κηφισιά. Το εν λόγω όνομα, για τον ποιητή, περιέγραφε την πεμπτουσία της γυναικείας ομορφιάς.

Ιδιαίτερα συγκινητικοί ήταν οι μελοποιημένοι στίχοι του ποιητή, που απέδωσε η Μαρία Τσώνη, συνοδευόμενη στο πιάνο από την Άννα Μαρία Μουτεβελή.

Η βραδιά έκλεισε με την Ελένη Ταγωνίδη-Μανιατάκη, Αντιπρόεδρο του Μανιατακείου Ιδρύματος και συγγραφέα, η οποία ευχαρίστησε το κοινό και ευχήθηκε να συνεχιστούν τέτοιες λογοτεχνικές εκδηλώσεις που προάγουν το πνεύμα και αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Σημαντική ήταν η συμβολή της πάντα δραστήριας Καλλιόπης Μαράντου, Διευθύντρια του Γυμνασίου Κορώνης.

Στο τέλος ακολούθησε μικρή δεξίωση, προσφορά των Γυναικών Κορώνης.