Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Σάββατο, 31 Μαΐου 2008

Το ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ το Σάββατο 31 Μαΐου και ώρα 20:00 πραγματοποίησε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας, με θέμα «Πολιτισμός & Ανάπτυξη».

Κατά την εκδήλωση έγινε παρουσίαση του Β’ τόμου του βιβλίου του Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια Andrea Nanetti, με θέμα «Έγγραφα Κορώνης και Μεθώνης. Αναζήτηση και κριτική των δύο κύριων οφθαλμών του Κοινού της Βενετίας (ΙΔ΄ και ΙΕ΄ αι.)».

Χαιρετισμούς απηύθυναν:

  • Δημήτριος Δράκος, Νομάρχης Μεσσηνίας
  • Παναγιώτης Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:

  • Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΕΜΕΣ, Όμιλος «Costa Mare»
  • Παναγιώτης Μουρδουκούτας, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν:

  • Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Κ.κ. Χρυσόστομος
  • Κρίτων Χρυσοχοΐδης, Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Βυζαντινών Ερευνών του Ε.Ι.Ε.
  • Andrea Nanetti, Καθηγητής Πανεπιστημίου της Μπολόνια

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος. 

Ο Δημήτρης Μανιατάκης, αναφέρθηκε στις βασικές αρχές και δραστηριότητες του Ιδρύματος, καθώς επίσης και στον σκοπό του Ιδρύματος, τονίζοντας ότι είναι «η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και η προώθηση της ανάπτυξης της Κορώνης, προσανατολισμένη στο τρίπτυχο Πολιτισμός-Κοινωνία-Ανάπτυξη». Κατέληξε λέγοντας ότι επιδίωξη του Ιδρύματος είναι η δημιουργία ενός δήμου με διεθνή προβολή και δράση σε θέματα πολιτισμού, οικονομικής και αειφόρου ανάπτυξης, με κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή από γκραβούρες της Κορώνης και της Μεθώνης του συλλέκτη Δημήτρη Παπανικολόπουλου.