Συνάντηση στο «Κτήμα Μανιατάκη» στην Κορώνη

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2008

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, το Μανιατάκειο Ίδρυμα πραγματοποίησε, την Κυριακή 10 Αυγούστου στο «Κτήμα Μανιατάκη» στην Κορώνη, συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής, καθώς και Φίλων του Ιδρύματος και καλεσμένων που κατάγονται από διάφορες χώρες και διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στην Κορώνη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τους στόχους του Ιδρύματος, η παρουσίαση των μέχρι τώρα δραστηριοτήτων του και η ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, για την επίλυση των οποίων θα μπορούσαν να παίξουν ενεργό ρόλο και οι αλλοδαποί που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Dennis Zacharopoulos, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατακείου Ιδρύματος.   

Πέρα από τα βασικά προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια την περιοχή όπως ο βιολογικός καθαρισμός, το λιμάνι, το κυκλοφοριακό και για τα οποία άκουσε απόψεις και απάντησε σε ερωτήματα ο Δήμαρχος της πόλης Θοδωρής Σαλαντής που παραβρέθηκε στη συνάντηση. Ιδιαίτερα απασχόλησαν τους εισηγητές και τους ακροατές θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Αποτέλεσμα της συνάντησης είναι η δημιουργία ομάδας που θα μελετήσει τα θέματα και θα χαράξει, με την πρωτοβουλία του Μανιατακείου Ιδρύματος και σε συνεργασία πάντα με τη Δημοτική Αρχή και τους κρατικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, κοινές δράσεις για την περαιτέρω βελτίωση των όρων διαβίωσης όλων των κατοίκων του Δήμου Κορώνης.                                                   

Οι οικοδεσπότες Δημήτρης Μανιατάκης και Ελένη Ταγωνίδη-Μανιατάκη είχαν ετοιμάσει για το τέλος μια έκπληξη για τους καλεσμένους τους. Ο διάσημος Δανός βιολονίστας Λαρς Μπιορνκάερ έπαιξε με το πολύτιμο Stradivarius βιολί του, απόσπασμα από έργο του Αυστριακού συνθέτη Φριτς Κράισσλερ και πρόσφερε στο ακροατήριο μουσικές στιγμές ονειρικής απόλαυσης. Ήταν μια αξέχαστη βραδιά σε ένα πολύ φιλόξενο χώρο που ελπίζουμε ότι σύντομα θα αποτελέσει τον πιο όμορφα διαμορφωμένο πολιτιστικό χώρο της Μεσσηνίας.