Συμμετοχή του Μανιατακείου Ιδρύματος στην εκδήλωση «Μεσσηνιακή – Μεσογειακή Ορθομοριακή Διατροφή» στη Βανάδα Τριφυλίας

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016


Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «Μεσσηνιακή – Μεσογειακή Ορθομοριακή Διατροφή» που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η Ομοσπονδία Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας με τη συμμετοχή του τμήματος διατροφολογίας New York College και με το Κέντρο Άθλησης & Προαγωγής Υγείας στην Βανάδα Τριφυλίας.

Ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος κ. Δημήτρης Μανιατάκης αναφέρθηκε στην πολιτισμική αξία της Μεσογειακής Διατροφής τονίζοντας πως η Μεσογειακή Διατροφή μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό εργαλείο, εκφράζοντας έναν ιδιαίτερο, μοναδικό τρόπο ζωής αλλά και αξιοποιώντας μέρος του ελληνικού πλούτου (ιστορικού, κοινωνικού και πολιτιστικού) που τη διαμορφώνει. Η αναγνώριση της Μεσογειακής Διατροφής από την Unesco έχει απτά οικονομικά οφέλη αφού α) δίνει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι τοπικές καλλιέργειες, β) μπορεί να λειτουργήσει ως ένα αποτελεσματικό μέσο προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων, τα οποία αποτελούν και τη βάση της Μεσογειακής Διατροφής και γ) συμβάλει στην προβολή και την ανάπτυξη της χώρας μας.

Η γαστρονομία και ο τουρισμός συνιστούν μια εξαιρετικά δυναμική συνέργεια, υποδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο η τοπική διατροφική παράδοση γίνεται κινητήρια δύναμη της τουριστικής ανάπτυξης. Ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί το «πάντρεμα» των ποιοτικών προϊόντων με το τουριστικό προϊόν στο οποίο στηρίζεται το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας.

Με το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε έκθεση παραδοσιακών προϊόντων από παραγωγούς της Τριφυλίας.