Συμμετοχή του Μανιατακείου Ιδρύματος στην 8η Διακυβερνητική Διάσκεψη για τη Μεσογειακή Διατροφή στο Νησί Hvar της Κροατίας

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Stari Grad του Hvar της Κροατίας η 8η Διακυβερνητική Διάσκεψη των χωρών που ενέγραψαν τη Μεσογειακή Διατροφή στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO. Εκ μέρους της Ελλάδας θα συμμετέχουν η Ιουλία Γεωργιτσανάκου και Ρένα Κωστή, εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Βίκυ Ιγγλέζου, Διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος, εκπρόσωπος του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού της Κροατίας και της Πόλης του Stari Grad, της πόλης του Hvar και του Δήμου Jesla, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της θητείας της Κροατίας ως συντονίστρια χώρα των κοινών δράσεων της «οικογένειας» της Μεσογειακής Διατροφής τόσο σε Υπουργικό όσο και σε επίπεδο Εμβληματικών Κοινοτήτων. Τα νησιά Hvar & Brac είναι οι ανακηρυγμένες Εμβληματικές Κοινότητες της Κροατίας.

Η Διάσκεψη έχει πάρει το σήμα «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018».