Συμμετοχή της Αντιπροέδρου του Μανιατακείου στην Ημερίδα «Μεθοδολογίες και Εργαλεία Προώθησης Διατροφικών Πρωτοβουλιών Μεσογειακής Διατροφής»

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Το Σάβ­βα­το 1η Φε­βρου­α­ρί­ου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα επιμορφωτική εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα «Μεθοδολογίες και εργαλεία προώθησης διατροφικών πρωτοβουλιών Μεσογειακής Διατροφής» σε αί­θου­σα εκ­δη­λώ­σε­ων του Ι.Ι.Ε.Κ. Ο­ΡΙ­ΖΩΝ (Εκπαιδευτήρια ΜΠΟΥΓΑ).

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του έργου «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» (Med Diet – Mediterranean Diet and Promotion of Traditional Foodstuff). Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει αναλάβει την εφαρμογή εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών με θέμα την διατροφική επιμόρφωση σε σχολεία , μαθήματα κατάρτισης για εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων και διδακτικές δράσεις για μαθητές, που στοχεύουν στην προώθηση του «Κοινού Μεσογειακού Συστήματος Γνώσης της Μεσογειακής Διατροφής».

 

 

Η Αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, Ελένη Ταγωνίδη Μανιατάκη, στην ομιλία της αναφέρθηκε στη Μεσογειακή Διατροφή ως πολιτισμικό θησαυρό με οικονομική αξία, στην «καλλίκαρπο» Μεσσηνία, την γαστρονομία από την αρχαιότητα και τέλος στις δράσεις του Μανιατακείου Ιδρύματος ως τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Πύλου-Νέστορος που στοχεύουν στη διαφύλαξη και προώθηση της πολιτιστικής και της αναπτυξιακής διάσταση της Μεσογειακής Διατροφής.

  

 

 

Στο χώρο λειτούργησε, επίσης, έκθεση με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και πραγματοποιήθηκαν δράσεις γευσιγνωσίας Μεσογειακής Διατροφής, ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν σχετική εμπειρία με στόχο την ανάληψη παρόμοιων δράσεων στη συνέχεια μαζί με τους μαθητές τους.