Πραγματοποιήθηκε η Συναυλία της Καμεράτα στο Εκκλησιαστήριο-Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου συναυλία από την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στον ιερό χώρο του Εκκλησιαστηρίου-Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης. Η συναυλία ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής με την Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα» και τον Δήμο Μεσσήνης. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Μανιατάκειον Ίδρυμα.

Πραγματοποιήθηκε η Συναυλία της Καμεράτα στο Εκκλησιαστήριο-Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης

Οι φίλοι της μουσικής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον της Αρχαίας Μεσσήνης ένα γεμάτο πρόγραμμα που περιλάμβανε δημιουργίες σπουδαίων Ελλήνων συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα, αλλά και τις «Τέσσερις Εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι. Τη συναυλία διηύθυνε ο αρχιμουσικός Μίλτος Λογιάδης, ενώ σε ρόλο σολίστ εμφανίστηκε ο Σέρτζιου Ναστάζα, το πρώτο βιολί της Ορχήστρας.

Το πολυάριθμο κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους μουσικούς της εκλεκτής Καμεράτα και αυτή την πρωτοβουλία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που εντάσσεται στην πολιτική του «άνοιγμα στην πόλη, άνοιγμα στην Ελλάδα».

Το Μανιατάκειον Ίδρυμα, με πρωτοποριακές δράσεις, χαράζει καινούργιους δρόμους περιφερειακής πολιτιστικής ανάπτυξης και ενθαρρύνει τη συνεργασία και τον ουσιαστικό διάλογο με φορείς που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Μεσσηνίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Γιάννης Μάνος, ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Αρχαιολογικών Μεσσηνιακών Σπουδών καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης και Ελένη Μανιατάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού «Αρχαία Μεσσήνη» Γιώργος Δαβίλας, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Αλευράς, η Διευθύντρια της ΛΗ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ξένη Αραπογιάννη, ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αλκιβιάδης Κωστάκης, ο Απόστολος Δοξιάδης, ο Μεσσήνιος χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης με τη σύζυγο του Σόνια, ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου Ιωάννης Θεοδωρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, οι επιχειρηματίες Χρήστος Μανιατάκης και Αντώνης Λυκιαρδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Νίκος Κατσικέρος, ο Διευθυντής της Costa Navarino Γιώργος Χατζηιωσήφ και πολλοί άλλοι.

Φωτογραφίες

--
--
--