Οι Μεσσήνιοι Επεφύλαξαν Θερμή Υποδοχή στο “ST-ART APP”

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού προγράμματος “ST-ART APP” από το Μανιατάκειον Ίδρυμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με κύρια ομιλήτρια τη Διευθύντρια του Ιδρύματος Βίκυ Ιγγλέζου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτριο Μανιάτη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το “ ST- ART APP” αποτελεί όχημα ανάπτυξης δεξιοτήτων, ενίσχυσης της αυτό-απασχόλησης και σύνδεσης με την αγορά εργασίας στον χώρο των Δημιουργικών Επιχειρήσεων, του Πολιτιστικού Κεφαλαίου και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Α’Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου Στέφανος Γιακουμάτος, ο οποίος τόνισε ότι η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, η ανάληψη επιχειρηματικών δράσεων από τους φοιτητές και η ενσωμάτωση της καινοτομίας στο επιχειρείν αποτελούν στόχους του Α’Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου και της Μονάδας.Η Βίκυ Ιγγλέζου παρουσίασε συνοπτικά το πλαίσιο του προγράμματος “ ST- ART APP”, το οποίο εντάσσεται στα πολυμερή σχέδια Leonardo Da Vinci «Μεταφορά της Καινοτομίας». Αναφέρθηκε στον σκοπό του προγράμματος που είναι η δημιουργία διαδραστικού χώρου μάθησης για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων στον τομέα των Δημιουργικών Επιχειρήσεων, του Πολιτιστικού Κεφαλαίου και της Κληρονομιάς. Παρουσίασε την εκπαιδευτική Πλατφόρμα (project.start-app.eu) και την Εφαρμογή (Start-App), που δημιούργησε το Κονσόρτσιουμ στο οποίο συμμετέχει το Μανιατάκειον Ίδρυμα, για κινητά τηλέφωνα και tablets (χωρίς να αποκλείονται τα pc) με λειτουργικό σύστημα για iO S και Android, που θα επιτρέψουν στους νέους αλλά και στους ενήλικες να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους προκειμένου να εκκινήσουν την επιχείρησή τους. Τέλος, έκανε μια σύντομη εισαγωγή στη φάση πιλοτικής δοκιμής της Πλατφόρμας και της Εφαρμογής, προκειμένου να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα των εν λόγω εργαλείων.

Ο συνεργάτης του Μανιατακείου Ιδρύματος Ιωάννης Γ. Παπανικολάου στην ομιλία του με τίτλο «Τρέχοντας με τις γαζέλες, τρώγοντας με τα λιοντάρια» ανέλυσε τις έννοιες του επιχειρείν και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, μίλησε για την αναγκαιότητα γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και τη σπουδαιότητα της δια βίου μάθησης. Τέλος, ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του “ ST- ART APP” προγράμματος και εξήγαγε τα συμπεράσματα της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας Περικλής Μαντάς, η Αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος Πελαγία Λευτάκη, η Διευθύντρια ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 Καλαμάτας Ρούλα Νικολοπούλου, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Παύλος Κρανιώτης, εκπρόσωποι φορέων, καθηγητές από το Α’Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου και άλλοι.