«ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ CUP» Ιστιοπλοϊκό Διήμερο στον Μεσσηνιακό Κόλπο

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

O Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος «Νέστωρ» με τη βοήθεια του ΙΟΝΕ (Ιστιοπλοϊκός Σύλλογος Νοτίου Ελλάδος) διοργάνωσε ιστιοπλοϊκό διήμερο ανοικτής θαλάσσης στο Μεσσηνιακό Κόλπο με την επωνυμία «ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ CUP 2010» το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουνίου.

«ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ CUP» Ιστιοπλοϊκό  Διήμερο στον Μεσσηνιακό Κόλπο

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να αφιερώσουν τον αγώνα στο Μανιατάκειον Ίδρυμα και γι΄ αυτό έδωσαν αυτήν την ονομασία. Ήταν μια κίνηση αναγνώρισης της προσφοράς του Ιδρύματος στην ανάδειξη της Κορώνης ως αγαπημένου ιστιοπλοϊκού προορισμού και την στήριξή του σε δράσεις που προάγουν την πνευματική, οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων της ιστορικής μεσσηνιακής καστροπολιτείας.

Ο αγώνας περιελάμβανε δύο ιστιοδρομίες, στις οποίες συμμετείχαν 10 σκάφη καταμετρημένα κατά ORCi και ORC club, ολικού μήκους ίσου ή μεγαλύτερου των 6,50 μέτρων. Η πρώτη ιστιοδρομία Καλαμάτα - Κορώνη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (ώρα εκκίνησης 13:00) και η δεύτερη Κορώνη – Καλαμάτα την Κυριακή (ώρα εκκίνησης 12:00).

Το βράδυ του Σαββάτου ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος υποδέχτηκαν στην Κορώνη τους ιστιοπλόους, τους ευχαρίστησαν για την παρουσία τους στον αγώνα και έκαναν τις βραβεύσεις και τις απονομές στα πληρώματα των σκαφών «Εύη», «Alter ego» και «GTI» που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις αντίστοιχα στην πρώτη ιστιοδρομία Καλαμάτα – Κορώνη (ν.μ. 15).

Ο εκπρόσωπος των δύο ιστιοπλοϊκών ομίλων που ήταν οι διοργανωτές παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Μανιατακείου Ιδρύματος με πολλές ευχές να είναι η διοργάνωση πολύχρονη και επιτυχημένη. Αμέσως μετά ακολούθησε δείπνο, προσφορά του Ιδρύματος προς τιμή των αθλητών και διασκέδαση με τραγούδι και χορό μέχρι τις πρωινές ώρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρώτη διοργάνωση του διήμερου «ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ CUP» συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ότι οι ιστιοπλόοι σύμφωνα με τον IMO (International Maritime Organization-Παγκόσμιος Θαλάσσιος Οργανισμός) έχουν πρωτιά ευαισθησίας και σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Πριν από την τελετή απονομής των βραβείων οι ιστιοπλόοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Κορώνης, ενώ ξεναγήθηκαν στο Κάστρο και την Παναγία την Ελεήστρια από το Δρ. αρχαιολογίας Γιάννη Πούλιο.

Φωτογραφίες

--
--