Εσπερίδα «Ανάπτυξη Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στην Υποσαχάρια Αφρική» στο Επιμελητήριο Κορινθίας

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργάνωσαν με επιτυχία, ενημερωτική εσπερίδα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα «Ανάπτυξη ελληνικής επιχειρηματικότητας στην Υποσαχάρια Αφρική». Σκοπός της εσπερίδας ήταν η ενημέρωση των Κορίνθιων επιχειρηματιών για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στους κλάδους των κατασκευών, ενέργειας, τεχνολογίας, τροφίμων, τουρισμού κ.α. σε Αφρικανικές χώρες.

Εκπρόσωποι Πρεσβειών και Προξενείων καθώς και εκπρόσωπος από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου A.E, αναφέρθηκαν στην πλούσια εμπειρία τους για την οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξης, το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις συνθήκες εισόδου στις αγορές της Αφρικανικής Ηπείρου.

Χαιρετισμό απεύθυναν οι κ.κ. Βασίλης Νανόπουλος, Πρόεδρος του Επιμελητήριου Κορινθίας, Δημήτρης Μανιατάκης, Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου και Αλκης Ηλιάδης, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας Δ. Μανιατάκης αναφέρθηκε στους σκοπούς και στις υπηρεσίες που προσφέρει το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο μέσω ημερίδων, συναντήσεων και της Ιστοσελίδας του (www.helafrican-chamber.gr), και συγκεκριμένα της πληροφοριακής ενότητας : Αφρική με μια ματιά: “ Africa at a Glance” που παρέχει στα μέλη του Επιμελητηρίου μια λεπτομερή βάση δεδομένων με μίκρο και μακροοικονομικά στοιχεία για όλες τις χώρες της Αφρικής. Τέλος ευχαρίστησε τον κ. Βασίλη Νανόπουλο για την πρωτοβουλία του οργάνωσης της επιτυχημένης αυτής εσπερίδας.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για κατ’ ιδίαν ενημέρωση και συζητήσεις με τους προσκεκλημένους ομιλητές και εκφράστηκε η επιθυμία συνέχειας της παραγωγικής επικοινωνίας του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητήριου με τους επιχειρηματίες και το Επιμελητήριο Κορινθίας.