Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το ιστορικό «Ρεσάλτο»

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το ιστορικό «Ρεσάλτο» πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα «Ταρσούλη» του Μανιατακείου Ιδρύματος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το ιστορικό «Ρεσάλτο» στο Κάστρο Κορώνης. Εκδηλώσεις τιμής για τη θυσία των κατοίκων της περιοχής, που τη 13η Φεβρουαρίου 1824,  έδειξαν το δρόμο προς την Ελευθερία.

Ειδικότερα, oι εκδηλώσεις του διήμερου εορτασμού, 10 και 11 Φεβρουαρίου, περιλάμβαναν: Έκθεση κειμηλίων της Ελληνικής Επανάστασης από τη Συλλογή  του Σπύρου Κατσίρα, στην αίθουσα «Ταρσούλη» του Μανιατακείου Ιδρύματος στην Κορώνη. Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορώνης. Χορευτική παρουσίαση του μελοποιημένου μοιρολογιού που αφορά το «Ρεσάλτο» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορώνης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαρακοπιού. Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ρεσάλτο».  

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, πλήθους αιρετών, εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, ενώ ήρθαν σε πέρας με τη συμβολή των εξής συνδιοργανωτών: Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης, Μανιατάκειο Ίδρυμα, Σύλλογος “Ελληνομνήμονες” Καλαμάτας και Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης.

Φωτογραφίες

Ρεσάλτο Ρεσάλτο