Εγκαίνια Γραφείου Της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Στη Στοκχόλμη Με Άρωμα Από Τη Μεσσηνία

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε τελετή εγκαινίων των γραφείων των ΣΕΦ Ελλάδος στη Στοκχόλμη. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον μη Κερδοσκοπικό Φορέα «Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος ΣΕΦ» σε συνεργασία με ελληνικούς φορείς καθώς και την εταιρεία εισαγωγών τροφίμων και κρασιών Meletis Import.

Ο κύριος Χρήστος Μελέτης στην σύντομη εισήγησή του παρουσίασε τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά.

Η κυρία Κατερίνα Βρυώνη, υπεύθυνη εμπορίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, στην εισήγησή της παρουσίασε τους στόχους της Ένωσης καθώς και όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που παράγει η Ένωση.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων κύριος Μιλτιάδης Καρούμπας παρουσίασε τους στόχους της Λέσχης για την ανάπτυξη της Ελληνικής γαστρονομίας, την διάδοση της παραδοσιακής γαστρονομίας, την αναβάθμιση του επαγγέλματος του Αρχιμάγειρα και του Αρχιζαχαροπλάστη, καθώς και την στήριξηκαι αναβάθμιση των εκπαιδευτικών σχολών τουριστικών επαγγελμάτων. Ειδική μνεία έκανε στο Μανιατάκειον Ίδρυμα, τονίζοντας τις προωθητικές του δράσεις για τη Μεσογειακή Διατροφή. Τέλος ανέφερε ότισύντομα θα υπογραφεί ειδικό μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής ανάμεσα στο Μανιατάκειον Ίδρυμα τον Δήμο Πύλου-Νέστορος και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος ιδρύθηκε πριν 20 χρόνια με στόχο τη προώθηση και ανάπτυξη της ελληνικής γαστρονομίας εντός και εκτός Ελλάδος. Η Λέσχη αριθμεί 700 τακτικά μέλη και έχει ανοίξει γραφεία σε 20 χώρες.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά το 2016 θα διοργανώσει το παγκόσμιο συνέδριο αρχιμαγείρων VACS CONGRES. Θα λάβουν μέρος πάνω από80 χώρες και πάνω από 2.000 αρχιμάγειροι.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε απονομή μεταλλίων σε σουηδούς σεφ καισε συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής. Μεταξύ αυτών ήταν και η γνωστή συγγραφέας και δημοσιογράφος κυρία Αλεξάνδρα Πασχαλίδου για το αξιόλογο βιβλίο μαγειρικής που έχει εκδώσει στη Σουηδία, μεγάλο μέρος του οποίου αναφέρεται στη Μεσσηνία με παραδοσιακές συνταγές φαγητών και εκλεκτά Μεσσηνιακά προϊόντα.

Στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση παρέστησαν η πρέσβης της Ελλάδος κυρία Αλίκη Χατζή όπου απεύθυνε χαιρετισμό, ο πρέσβης της Κύπρου κύριος Γεώργιος Σιάκαλλης, εκπρόσωποι πρεσβειών Μεσογειακών Χωρών, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μεσσηνίας κύριος Αθανάσιος Ψαρούλης, συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής, δημοσιογράφοι, πολλοί εστιάτορες κλπ

Ακολούθησε δεξίωση με θαυμάσια ελληνική εδέσματα.

 

 

 

 

 

 

  

  

Ο Χρήστος Μελέτης από τη Meletis Import και

ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Μιλτιάδης Καρούμπας