Ανάδειξη των Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων της Κορώνης μέσω του Προγράμματος «Μελλοντικοί Ηγέτες» της Hay Group

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Το Μανιατάκειον Ίδρυμα σε συνεργασία με τη διεθνή συμβουλευτική εταιρεία management Hay Group πραγματοποιεί πρόγραμμα με τίτλο «Μελλοντικοί Ηγέτες» από τη Δευτέρα 15 έως την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 στην Κορώνη Μεσσηνίας. Υποστηρικτές του προγράμματος είναι οι εταιρείες Α. Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΤΙΤΑΝ. Οι Business Coaches από τους εταιρικούς υποστηρικτές που λαμβάνουν μέρος στο project του Μανιατακείου Ιδρύματος είναι o Παναγιώτης Τσελίκογλου, Project Director από την Α. Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και η Ελένη Πριμικήρη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Διεύθυνσης Ανάπτυξης Εργασιών Green Banking από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Ανάδειξη των Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων της Κορώνης μέσω του Προγράμματος «Μελλοντικοί Ηγέτες» της Hay Group

Σκοπός του προγράμματος είναι ο εντοπισμός και η ανάπτυξη νέων που εμπνέονται από ισχυρές κοινωνικές αρχές, έτσι ώστε να αναδειχθούν στη συνέχεια σε ηγέτες με έντονο προσανατολισμό και ευαισθησία σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Το περιεχόμενο του προγράμματος συνίσταται κυρίως στον εντοπισμό συγκριτικών πλεονεκτημάτων περιοχών και την επεξεργασία θεμάτων επιχειρησιακής και κοινωνικής ανάπτυξης που απασχολούν οργανισμούς και ιδρύματα με σημαντική κοινωνική επιρροή.

Το πρόγραμμα αυτό έρχεται σε συνέχεια του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Ιστορική Μνήμη & Οικονομική Ανάπτυξη» που οργάνωσε το Μανιατάκειον Ίδρυμα, με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων και τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ιταλίας και της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, από τις 2 έως τις 5 Ιουλίου 2009 στην Αθήνα και στην Κορώνη.

Εννέα μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Πατρών επιλεγμένοι από τη Hay Group, η οποία εξειδικεύεται στην ανάδειξη ηγετικών στελεχών, επισκέπτονται την Κορώνη, από τις 15 έως τις 21 Μαρτίου. Στη διάρκεια της παραμονής τους θα συλλέξουν στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν την περιοχή, θα επεξεργαστούν θέματα επιχειρησιακής ανάπτυξης της Κορώνης και της ευρύτερης περιοχής και θα παρουσιάσουν στο τέλος της εβδομάδας επιχειρηματικό σχέδιο.

Τον γενικό συντονισμό και την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Οικονομολόγος Θάνος Νιφόρος. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, ο Καθηγητής Αρχαιολογίας Γιάννης Πούλιος, ο Καθηγητής Ιστορίας της Βενετίας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και Σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας Andrea Nanetti, ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Μουρδουκούτας, οι Αρχιτέκτονες Άγγελος Νακάσης και Λουκάς Πατής. Εκ μέρους της Hay Group συμμετέχουν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Χριστιανός Αμιράλης και οι Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Παναγιώτα Θεοδώρου, Θεόδωρος Τσαμουρτζής και Michel Barth.

Η ομάδα των μεταπτυχιακών φοιτητών θα βοηθηθεί μέσα από συνεντεύξεις με αντιπροσώπους των θεσμικών κοινωνικών, επιχειρηματικών, ιστορικών-αρχαιολογικών φορέων της περιοχής όπως η Νομαρχία Μεσσηνίας, ο Δήμος Κορώνης, το Εμπορικό Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μεσσηνίας, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, η Costa Navarino, η ΣΥΚΙΚΗ Κεντρική Ένωση Σύκων & Ξηρών Καρπών ΣΥΝΠΕ, κλπ. Σε αυτό το πλαίσιο ο Αντινομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Καφαντάρης σήμερα θα πάει στην Κορώνη και θα μιλήσει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές για τις δυνατότητες της τουριστικο-οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Η ξενάγηση στο Κάστρο της Κορώνης σήμερα πραγματοποιήθηκε από την Αρχαιολόγο της 26ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Νιόβη Μπούζα, ενώ η ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 16 Μαρτίου από την Δρ. Αρχαιολόγο της Ζ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων Ξένια Αραπογιάννη.

Το πρόγραμμα εναρμονίζεται με τον ανοιχτό διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το Μανιατάκειον Ίδρυμα για την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης η οποία θα αφορά στη λειτουργική ενοποίηση των αρχαιολογικών, ιστορικών, θρησκευτικών και τουριστικών χώρων της Κορώνης σε ένα ενιαίο Πολιτιστικό Πάρκο.

Φωτογραφίες

--