«Άγιοι και Δαίμονες εις ταν Πόλιν» στο Μανιατάκειον Ίδρυμα στην Κορώνη

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου «Άγιοι και Δαίμονες Εις ταν Πόλιν», την Κυριακή 31 Ιουλίου στο Μανιατάκειον Ίδρυμα στην Κορώνη.

Το βιβλίο προλόγισε η Αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, Ελένη Ταγωνίδη Μανιατάκη, η οποία τόνισε το χάρισμα του συγγραφέα να εμπνεύσει, να διδάξει και ταυτόχρονα να τέρψει τη δίψα του αναγνώστη. Στη συνέχεια ο δημιουργός Γιάννης Καλπούζος μίλησε για το βιβλίο του, το οποίο είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη στον μαγικό κόσμο της Πόλης κατά την περίοδο του 1808-1831, περίοδο που προετοιμαζόταν η ελληνική επανάσταση. Ο συγγραφέας αιτιολόγησε τον τίτλο του βιβλίου του λέγοντας ότι έχει να κάνει κυρίως με τη διαφορετικότητα μέσα στον ίδιο άνθρωπο, που θεωρώ ότι μπορεί να συνυπάρξει το ήμερο με το άγριο, το ενδιαφέρον για τα κοινά με την αδιαφορία ή τον πατριωτισμό και τον ηρωισμό ακόμα και το ηθικό με το ανήθικο. Οι «Άγιοι και Δαίμονες» φαίνεται ότι ακολουθούν την επιτυχία του προηγούμενου βιβλίου του συγγραφέα «Ιμαρέτ», για το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ.

Στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνέβαλε η πάντα δραστήρια Χρυσοβαλάντη Λευτάκη, η οποία πάντα συνδράμει σε δράσεις που προάγουν την πνευματική ζωή των κατοίκων της Κορώνης.

Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης εντάσσεται πλήρως στους σκοπούς του Μανιατακείου Ιδρύματος που είναι η συστηματική ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής παρουσίας της Μεσσηνιακής Καστροπολιτείας στη διαχρονική πορεία του Ελληνισµού και η υποστήριξη πολιτιστικών, αναπτυξιακών και κοινωνικών δραστηριοτήτων προς όφελος της πόλης.