Τιμητική Βράβευση του Δρ. Δημήτρη Μανιατάκη από το New York College

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε η ετήσια τελετή αποφοίτησης των προγραμμάτων Βachelor και Μaster του New York College με κεντρικό ομιλητή τον Dr. Alan R. Davis, Πρόεδρο του State University of New York - Empire State College, την Τετάρτη 11 Ιουλίου στο Golf Club Αθηνών στη Γλυφάδα. Την απονομή των πτυχίων έκαναν οι ακαδημαϊκοί εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων με το New York College πανεπιστημίων, State University of New York- ESC, University of Greenwich, IUKB, LaSalle University, Ecole Superieure de Gestion- ESG και National American University.

Την ύψιστη τιμητική διάκριση του Ακαδημαϊκού του Συμβουλίου που δίδεται σε κορυφαίες προσωπικότητες που διακρίνονται στον τομέα τους διεθνώς, έλαβαν για την φετινή χρονιά, o Δρ. Δημήτρης Μανιατάκης, Οικονομολόγος- Eπιχειρηματίας και Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, και ο Dr.Kenneth T. Abrams, πρώην Πρύτανης των Διεθνών Συνεργασιών του Empire State College - SUNY και νυν μέλος του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Αμερικανικού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στον Λίβανο. O Άρης Ματθαίου, Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του New York College, αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη επιχειρηματική προσωπικότητα του Δρ. Δημήτρη Μανιατάκη τόσο στην ICAP, όσο και στη Δ.Ε.Η. Α.Ε., τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο Διοίκησης στο Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αρωγής Άπορων Μεσσήνιων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και στο Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου & Ανάπτυξης και τέλος στο έργο του Μανιατακείου Ιδρύματος, που σκοπό έχει τον εντοπισμό, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κορώνης και τη διεθνοποίησή τους, μέσα από πολιτιστικές, κοινωνικές και αναπτυξιακές δράσεις. Ο Δρ. Μανιατάκης, κατά τη βράβευσή του ευχαρίστησε τους συνεργάτες του καθώς και όλους όσους βρέθηκαν κοντά του μέχρι σήμερα σε όλες τις εκφάνσεις της επαγγελματικής και κοινωνικής του δραστηριότητας.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, η εκπρόσωπος του Αμερικανού πρέσβη, Σύμβουλος Δημοσίων και Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Laurie B. Weitzenkorn, o πρώην Υπουργός Δρ. Πέτρος Γ. Δούκας με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας καθώς και εκπρόσωποι της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Ελληνοαμερικανός Βουλευτής Mike Cheokas από την Τζώρτζια των ΗΠΑ, ο οποίος είναι και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Ελληνικής καταγωγής πολιτικών. Η τελετή έληξε με την ομιλία του Προέδρου του Κολλεγίου κ. Ηλία Φούτση, ο οποίος παρότρυνε τους φοιτητές να σηκωθούν και να χειροκροτήσουν τους γονείς τους ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την συμβολή τους στις σπουδές τους, τονίζοντας παράλληλα ότι στην σημερινή οικονομική κρίση οι άξιοι άνθρωποι που επιδεικνύουν εργατικότητα, δυναμισμό και αισιοδοξία μπορούν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία.

Φωτογραφίες

--
--
--