Συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο Rex στην Καλαμάτα

Σάββατο, 31 Μαΐου 2008

Με την ευκαιρία της οργάνωσης, από το ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ, εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας με θέμα «Πολιτισμός & Ανάπτυξη» και την παρουσίαση του Β’ τόμου του βιβλίου του Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια Andrea Nanetti, «Έγγραφα Κορώνης και Μεθώνης», το οποίο παραπέμπει σε λεπτομερείς αναφορές των ανθρώπων της εποχής και παρέχει πλήθος πληροφοριών της ιστορίας της Κορώνης και της Μεθώνης υπό Βενετική κυριαρχία, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, παραχώρησε Συνέ

Με την ευκαιρία της οργάνωσης, από το ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ, εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας με θέμα «Πολιτισμός & Ανάπτυξη» και την παρουσίαση του Β’ τόμου του βιβλίου του Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια Andrea Nanetti, «Έγγραφα Κορώνης και Μεθώνης», το οποίο παραπέμπει σε λεπτομερείς αναφορές των ανθρώπων της εποχής και παρέχει πλήθος πληροφοριών της ιστορίας της Κορώνης και της Μεθώνης υπό Βενετική κυριαρχία, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου παρουσίασε τις αρχές που διέπουν το Ίδρυμα.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:

  • Το Ίδρυμα εστιάζει την προσπάθειά του στην ανάδειξη της διαχρονικής παρουσίας της Κορώνης στον ελλαδικό και ευρωμεσογειακό χώρο, εξυπηρετεί τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε και δεν ταυτίζεται με πρόσωπα.
  • Απευθύνεται κυρίως στους απανταχού εκπροσώπους της νεότερης γενιάς, με καταγωγή και μνήμες από την Κορώνη, που επιθυμούν να προσφέρουν εμπειρίες & γνώση και μπορούν να δημιουργήσουν νέες κατευθύνσεις & προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.
  • Προσδοκά στην επαφή & συνεργασία με τους αλλοδαπούς που ζουν στην Κορώνη και επιθυμούν να ενταχθούν πιο ενεργά στον κοινωνικό της ιστό.
  • Η διείσδυσή του, πολιτιστικά και αναπτυξιακά στον διεθνή χώρο, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, για να φέρει κοντά τον πολιτισμό και την ανάπτυξη.
  • Καταλήγοντας, ανέφερε ότι σκοπός του Ιδρύματος δεν είναι η υποκατάσταση του έργου των τοπικών φορέων, αλλά είναι προσανατολισμένο στο τρίπτυχο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ, όπως παρουσιάζονται αναλυτικά στα επισυναπτόμενα έντυπα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατακείου Ιδρύματος.

Στο τέλος ο Πρόεδρος του Ιδρύματος προέβη σε ανακοινώσεις που αφορούν τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της 29ης Μαΐου 2008.

Ανακοινώσεις

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, την 29η Μαΐου 2008, αποφασίσθηκαν:

  1. Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού με χρηματικό έπαθλο για την εκπόνηση μελέτης που θα περιλαμβάνει κατευθύνσεις και προτάσεις για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Κορώνης.
  2. Θεσπίζεται Διεθνής Διαγωνισμός για τη βράβευση και την υλοποίηση των τριών καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κορώνης.

Ορίσθηκε 3μελής επιτροπή αποτελούμενη από τους καθηγητές, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, κύριο Παναγιώτη Μουρδουκούτα, Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριο Ιωσήφ Χασσίδ, Καθηγητή, Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και κύριο Ρήγα Τζελέπογλου, Επισκέπτη Καθηγητή Στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο Kingston.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή στους διαγωνισμούς, θα ανακοινωθούν προσεχώς μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.