Συνάντηση Εργασίας στην Ισπανία του Δήμαρχου Πύλου-Νέστορος με τον Δήμαρχο της Σόρια

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Στις 17-19 Ιανουαρίου 2018 ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας με τον Δήμαρχο της Σόρια Carlos Martinez Minguez με αφορμή τη συμμετοχή του στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στη Σόρια της Ισπανίας.

Ο Δ. Καφαντάρης αρχικά ευχαρίστησε τον C. Manguez για την ονοματοδοσία της πλατείας της Σόρια με το όνομα «Κορώνη». Μάλιστα ο Δήμαρχος της Σόρια, ως ένδειξη συμβολισμού και τιμής στην ιστορία του τόπου μας, φύτεψε στην πλατεία ένα δέντρο ελιάς. Επίσης, ευχαριστίες έδωσε και για τη φιλοξενία των μαθητών του Λυκείου Κορώνης στη Σόρια, σχετικής με το πρόγραμμα της Μεσογειακής Διατροφής.

Οι Δήμαρχοι των δύο Εμβληματικών Κοινοτήτων μίλησαν για τους μελλοντικούς στόχους των Δήμων τους, κάτω από την ομπρέλα της Μεσογειακής Διατροφής, με βασικό θέμα συζήτησης την αδελφοποίηση των δύο Δήμων προκειμένου να αναπτυχθούν οι θεσμοί των δύο τόπων και να προωθηθούν τα τοπικά τους προϊόντα.

Τέλος, ο Δ. Καφαντάρης προσκάλεσε τον Δήμαρχο της Σόρια να επισκεφθεί τον Δήμο Πύλου-Νέστορος, για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες αδελφοποίησης των δύο Δήμων και της περαιτέρω συνεργασίας τους στο θέμα της Μεσογειακής Διατροφής.

Για περαιτέρω πληροφορίες για την Μεσογειακή Διατροφή επισκεφθείτε τον ιστότοπο