Στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης για την ανέγερση κτηρίου Γυμνασίου και Λυκείου στην Κορώνη

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

Στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, με τον οποίον συναντήθηκε χθες στην Αθήνα, επέδωσε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης τον φάκελο με το αίτημα για τη χρηματοδότηση με 6.300.000 ευρώ, από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” της ανέγερσης κτηρίου Γυμνασίου και Λυκείου στην Κορώνη.

Στο εν λόγω διώροφο κτήριο, το οποίο -όπως αναφέρεται στη σχετική μελέτη- έχει χωροθετηθεί στην εντός σχεδίου περιοχή Σαράντου της Κορώνης προβλέπεται, το α’ ισόγειο να φιλοξενήσει τα κοινά εργαστήρια, την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και τον χώρο της βιβλιοθήκης, ενώ στο β’ ισόγειο θα διαμορφωθούν οι αίθουσες διδασκαλίας του γυμνασίου και του λυκείου, το γυμναστήριο και οι περισσότεροι χώροι υγιεινής. Στον όροφο, στη βορειοανατολική και νοτιοανατολική πτέρυγα, θα βρίσκονται τα υπόλοιπα εργαστήρια, οι χώροι διοίκησης των σχολείων και οι χώροι υγιεινής του προσωπικού.

Ικανοποίηση εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Δ. Καφαντάρης, παρατηρώντας μεταξύ άλλων ότι “η Κορώνη και ο δήμος θα αποκτήσουν ένα σύγχρονο σχολικό κτήριο, αντάξιο της ιστορίας του τόπου και της σύγχρονης εκπαίδευσης. Το σχεδιάσαμε, το μελετήσαμε και θα το εκτελέσουμε, γιατί ο τόπος μας δικαιούται έργα ανάπτυξης”.

 

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.