Πραγματοποιήθηκε το MANIATAKEION CUP 23 & 24 Ιουλίου 2011

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κορώνης το περασμένο Σάββατο 23 Ιουλίου, όταν στο λιμάνι έφτασαν 9 ιστιοπλοϊκά σκάφη που συμμετείχαν στο ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ CUP 2011. Επρόκειτο για ένα ιστιοπλοϊκό διήμερο ανοικτής θαλάσσης στο Μεσσηνιακό κόλπο, που διοργάνωσαν ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Πύλου ΝΕΣΤΩΡ και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νοτίου Ελλάδος ΙΟΝΕ.

Το ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ CUP περιελάμβανε δύο ιστιοδρομίες, στις οποίες συμμετείχαν 9 σκάφη καταμετρημένα κατά ORCi και ΟRC club ολικού μήκους ίσου ή μεγαλύτερου των 6.50 μέτρων.

Η πρώτη ιστιοδρομία Καλαμάτα – Βουνάρια - Κορώνη ν.μ. 16, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (ώρα εκκίνησης 13.00.) & η δεύτερη Κορώνη – Βενέτικο - Καλαμάτα ν.μ. 32, την Κυριακή (ώρα εκκίνησης 12.00).
Ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Πύλου ΝΕΣΤΩΡ και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Νοτίου Ελλάδος ΙΟΝΕ αφιέρωσαν το ιστιοπλοϊκό διήμερο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ, για:

  • την προσφορά του στην ανάδειξη της Κορώνης, ως αγαπημένου ιστιοπλοϊκού προορισμού,
  • την στήριξή του σε δράσεις που προάγουν την πνευματική, οικονομική, κοινωνική ζωή των κατοίκων της ιστορικής αυτής Μεσσηνιακής Καστροπολιτείας και
  • την στήριξη των νέων .

Το Σάββατο, το βράδυ, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος υποδέχτηκαν στην Κορώνη, πόλη με φυσική ομορφιά και σπουδαία ιστορία, τους ιστιοπλόους, τους ευχαρίστησαν για την παρουσία τους στον αγώνα που έφερε το όνομα του Μανιατακείου Ιδρύματος και μαζί με το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, έκαναν τις βραβεύσεις και τις απονομές στα πληρώματα των σκαφών Εύη, Alterego και Ηλιόχαρη που κατέλαβαν αντίστοιχα την α΄, β΄, γ’ θέση στην πρώτη ιστιοδρομία Καλαμάτα–Βουνάρια-Κορώνη.

Ο εκπρόσωπος των δύο διοργανωτών ιστιοπλοϊκών ομίλων και Πρόεδρος του ΙΟΝΕ, Γιάννης Αδαμόπουλος, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρη Μανιατάκη για την προσφορά του, με πολλές ευχές για να είναι η διοργάνωση πολύχρονη και επιτυχημένη.

Πριν από το δείπνο, προσφορά του Ιδρύματος προς τιμή των αθλητών, αναγνώστηκε από την κα Αγγελική Μήτρου, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατακείου Ιδρύματος και συντονίστρια της βραδιάς, απόσπασμα από το βιβλίο « Κορωνέικο Συμπόσιο» της Ελένης Ταγωνίδη Μανιατάκη, που αφορά στη Μεσογειακή Διατροφή. Το συγκεκριμένο απόσπασμα μιλούσε για τη σπουδαιότητα που έδιναν και δίνουν πάντα οι Έλληνες στη συνάντηση γύρω από ένα τραπέζι.

Στη συνέχεια ακολούθησε διασκέδαση με τραγούδι και χορό μέχρι τις πρωινές ώρες.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί επίσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά συνέπραξαν οι ιστιοπλόοι με τη Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας και το αποτέλεσμα ήταν υψηλής αισθητικής.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας ο Πρόεδρος του ΙΟΝΕ παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της Φωτογραφικής Λέσχης Καλαμάτας κ. Άλκη Λαντζούνη για την πολύ επιτυχημένη συνεργασία και ευχαρίστησε τα μέλη της Λέσχης, Στέλιο Κριτικάκη, Φωτεινή Μπούνα και Δημήτρη Λαντζούνη, που έγιναν κομμάτι του Μανιατάκειον CUP, χρησιμοποιώντας τις φωτογραφικές μηχανές τους, την ώρα του αγώνα.

Την Κυριακή 24 Ιουλίου, το βράδυ, ολοκληρώθηκε το ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ CUP 2011 με τη δεύτερη ιστιοδρομία Κορώνη- Βενέτικο – Καλαμάτα που έφερε τα σκάφη Εύη, Alter Ego και Μακεδών στις τρείς πρώτες θέσεις της Δεύτερης ιστιοδρομίας αλλά και της γενικής κατάταξης. Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στο Yachting Cafe στη Μαρίνα Καλαμάτας, παρουσία του Λιμενάρχη κ. Καλλιανού Γιώργου και πλήθος αθλητών και φίλων του Ομίλου, οι οποίοι είχαν την τύχη να απολαύσουν μια υπέροχη προβολή από διάφορες φωτογραφικές στιγμές του αγώνα, τις οποίες κατέγραψε με τον πιο αριστοτεχνικό τρόπο η Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Φωτογραφίες

--
--
--
--
--
--