Πολλοί Κορωναίοι και Μεσσήνιοι αποχαιρέτησαν τον Χρήστο Μανιατάκη

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Σε κλίμα πένθους, παρουσία οικείων, διακεκριμένων εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής, συνεργατών, φίλων και πλήθους κόσμου, τελέστηκε χθες Πέμπτη 2 Μαρτίου, στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παπάγου η νεκρώσιμος ακολουθία του σημαντικού Κορωναίου επιχειρηματία Χρήστου Μανιατάκη.

Είναι σημαντικό να υπογραμμισθεί η ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή Κορωναίων και Μεσσηνίων που ήλθαν για να τιμήσουν και να πουν το στερνό αντίο στο διακεκριμένο συμπολίτη τους.

Τη νεκρώσιμο ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς του εκλιπόντος. Στην ακολουθία έψαλλε και ο γνωστός μουσικολόγος, λαογράφος και φίλος της οικογένειας Παναγιώτης Μυλωνάς.

Τον επικήδειο εκφώνησε, σε κλίμα φόρτισης ο επί 50 χρόνια φίλος και στενότερος συνεργάτης του, Αντώνης Λυκιαρδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στους κοινούς επιχειρηματικούς αγώνες τους, αλλά και στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν στον επιχειρηματικό στίβο.

Ο συντοπίτης του δάσκαλος Νίκος Μούργος υπογράμμισε το πολύ σημαντικό επιχειρηματικό έργο που ανέπτυξε ο Χρήστος Μανιατάκης, τιμώντας επάξια την Κορώνη, στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε, για να αναδειχθεί σε μια μεγάλη επιχειρηματική προσωπικότητα.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρευρέθηκαν ο τ. πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του Γεωργία, ο τ. πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς, ο επιλαχών βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, ο τ. νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, ο τ. αντινομάρχης Μεσσηνίας κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ Γιάννης Καμβυσίδης, η αντιδήμαρχος Πύλου Νέστορος κα Πελαγία Αρβανίτη – Λευτάκη, ο πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, ο εκδότης της εφημερίδας Ελευθερία κ. Ντίνος Πλεμμένος, ο διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού BEST –TV κ. Νίκος Μπελόγιαννης, ο ακαδημαϊκός κ. Άλκης Κωστάκης, ο πρόεδρος Συνδέσμου Κορωναίων κ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητος Κορώνης κ. Γιάννης Παπασαραντόπουλος κ.α.