Ο Τάκης Ιωαννίδης Mέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατακείου Ιδρύματος Υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης 2013

Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Τρεις Έλληνες διεκδικούν το Νόμπελ Ειρήνης για το 2013! Ο λόγος για τους συμπατριώτες μας που συμμετείχαν στη συγγραφή του ομαδικού έργου “The ABC of Harmony”, το οποίο έχει προταθεί για το βαρύτιμο βραβείο Νόμπελ της ομώνυμης νορβηγικής επιτροπής. Η Ελλάδα χρωστά την μεγάλη τιμή στον ποιητή Τάκη Ιωαννίδη, τον γιατρό και επίσης ποιητή Δημήτρη Κρανιώτη και τον διδάκτορα Ιατρικής Απόστολο Πάσχο.

 Οι τρεις Έλληνες είναι μέλη της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης “Global Harmony Association” και βρίσκονται μεταξύ των εβδομήντα έξι συγγραφέων από είκοσι έξι χώρες που συνέγραψαν την «Αλφαβήτα της Αρμονίας», η οποία πραγματεύεται την παγκόσμια ειρήνη.

Ο Τάκης Ιωαννίδης σπούδασε ναυτιλιακά και υπολογιστές, ενώ εργάζεται επί 37 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Μέχρι τώρα έχει γράψει εκατοντάδες ποιήματα, εννέα βιβλία και περισσότερα από 250 δοκίμια. Ο Δημήτρης Κρανιώτης ζει στη Λάρισα, όπου ασκεί το επάγγελμα του γιατρού, ενώ είναι και βραβευμένος ποιητής, με το έργο του να έχει μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες. Ο Δρ Απόστολος Πάσχος είναι επίσης γιατρός, με ειδικότητα στην Παθολογία και την Πυρηνική Ιατρική. Εκτός από επιστήμονας με 186 δημοσιευμένες μελέτες είναι και δραστήριος συγγραφέας έχοντας στο ενεργητικό του δεκατέσσερα βιβλία.