Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συνδέσμου Κορωναίων «Παναγία η Ελεήστρια»

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 ο Σύνδεσμος Κορωναίων «Παναγία Η Ελεήστρια» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Προηγήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής (Ακαδημίας 67), όπου κατ’ έθιμο εορτάστηκε η Εύρεση της ιερής εικόνας της Παναγίας Ελεήστριας. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Κορωναίος Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας (κατά κόσμον Παναγιώτης Καρτάλης) και εψάλη το απολυτίκιο της Παναγίας Ελεήστριας.

Μετά την τελετή ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Βασίλης Αποστολόπουλος προέβη σε απολογισμό του συλλόγου και αναφέρθηκε στις προσπάθειες και εργασίες που έχουν προγραμματιστεί για την αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους που βρίσκεται εντός του κάστρου.

Την πίτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας και το φλουρί κέρδισε ο συμπατριώτης δάσκαλος Νίκος Μούργος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Κορωναίοι της Αθήνας και οι φίλοι του Συνδέσμου ο κ. Παναγιώτης Λούτος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας, ο κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, Γραμματέας Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος Μανιατακείου Ιδρύματος με την σύζυγό του κα Ελένη Ταγωνίδη Μανιατάκη, η κα Μαρία Λιακάκη, Πρόεδρος Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας κ.ά.