Ημερίδα Παρουσίασης του Προγράμματος ΥΔΡΙΑ από το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας πραγματοποίησε Ημερίδα παρουσίασης του έργου «ΥΔΡΙΑ. Πρόγραμμα και στοχευμένη δράση για την υγεία και τη διατροφή του Ελληνικού πληθυσμού: ανάπτυξη και εφαρμογή μεθοδολογίας και αποτύπωση» στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Η επικεφαλής του προγράμματος Αντωνία Τριχοπούλου Ομότιμη Καθηγήτρια Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. του Μανιατακείου Ιδρύματος, τόνισε ότι πρόκειται για την πρώτη μελέτη για τη διατροφή και την υγεία του πληθυσμού στην Ελλάδα, η οποία εξέτασε μεταξύ άλλων διατροφικές επιλογές, σωματική δραστηριότητα, καπνιστικές συνήθειες και συχνότητα εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων όπως σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά, υπέρταση κλπ.

Μεταξύ των ευρημάτων της έρευνας διαπιστώθηκε ότι το υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκων ενήλικων ατόμων παρατηρήθηκε στην περιοχή νησιών Αιγαίου και Κρήτης (43%), ενώ το μικρότερο ποσοστό στην Αττική (30%). Επιπλέον οι κάτοικοι της γεωγραφικής περιοχής της Αττικής, σε σχέση με τους κατοίκους των υπολοίπων περιοχών της χώρας, περπατούν περισσότερο, σε αντιδιαστολή με τους κατοίκους των Νησιών Αιγαίου και Κρήτης που περπατούν λιγότερο.

Πατήστε για να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος ΥΔΡΙΑ

α΄μέρος

β΄μέρος

 Τα αποτελέσματα του προγράμματος ΥΔΡΙΑ θα ενσωματωθούν, σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, στον Υγειονομικό Χάρτη του Υπουργείου Υγείας συνδράμοντας στο σχεδιασμό και την αξιολόγηση στοχευμένων δράσεων προαγωγής της υγείας και πρόληψης της νόσου, στο πλαίσιο της Δημόσιας Υγείας.