Έναρξη του Νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Hephaistos Summer School” από το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016


Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη (ΜΚΗΛ) ανακοίνωσε την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος “Hephaistos Summer School” που θα διεξαχθεί στο ΜΚΗΛ για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2017.

Το Hephaistos Summer School είναι ένας σύντομος, άρτιος κύκλος σπουδών, διάρκειας δύο εβδομάδων, πάνω στην Ιστορία της Τέχνης, την Αρχαιολογία, την Ιστορία του Κλασσικού και Σύγχρονου Κοσμήματος, την Ιστορία και την Τεχνική της Μεταλλοτεχνίας. Το πρόγραμμα αποτελείται από 45 ώρες διδασκαλίας, στις οποίες περιλαμβάνονται μαθήματα, διαλέξεις και επισκέψεις σε σύγχρονα εργαστήρια κοσμήματος/χρυσοτεχνίας, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς.

Σκοπός του Hephaistos Summer School είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στην έμπνευση και την δημιουργία του κοσμήματος και να τους εξοικειώσει με τις Διακοσμητικές Τέχνες και τις Παραδοσιακές Τεχνικές της Αρχαίας και της Σύγχρονης Ελλάδας.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο καθ. Δημήτρης Πλάντζος, αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και η κυρία Ιωάννα Λαλαούνη, έχοντας την υποστήριξη των επιμελητών του ΜΚΗΛ, ακαδημαϊκών και ειδικών εξωτερικών συνεργατών.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε σπουδαστές και δημιουργούς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, πολλών διαφορετικών ειδικοτήτων όπως την Αρχαιολογία, την Ιστορία της Τέχνης, τη Πολιτιστική Διαχείριση, τη Μουσειολογία, και τις Καλές Τέχνες. Το πρόγραμμα διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης συμμετοχής και εξόφλησης είναι η 1η Απριλίου 2017. Για τους Έλληνες ενδιαφερόμενους, δίνεται προτεραιότητα και σαν καταληκτική ημερομηνία αίτησης συμμετοχής θεωρείται η 1η Φεβρουαρίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες, για την αίτηση συμμετοχής και το πρόγραμμα, θα βρείτε στο site του summer school: www.jss.gr