Εικαστικές Εκθέσεις στο Μανιατάκειον Ίδρυμα στην Κορώνη

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Το Μανιατάκειον Ίδρυμα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, συνεχίζει την συνεργασία του με το Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης, θα φιλοξενήσει στον εκθεσιακό του χώρο στην Κορώνη την έκθεση «Βουτιά στον ψηφιακό πολιτισμό». Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εγκατάσταση σύγχρονων εικαστικών έργων έντυπης τέχνης, comics, video, animation και καλλιτεχνικών βιβλίων.

Φιλοδοξία της έκθεσης είναι η παρουσίαση νέων έργων, τα οποία σχεδιάστηκαν και τυπώθηκαν κατά την διάρκεια του Προγράμματος Επικαιροποίησης Γνώσεων Αποφοίτων Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών 2014-2015, για την εφαρμογή και εμπέδωση σύγχρονων προσεγγίσεων μορφών Τέχνης, καθώς και την ανάπτυξη ειδικών τεχνολογικών δεξιοτήτων δημιουργικής σχεδίασης με γνώμονα τον Ψηφιακό Πολιτισμό. Μέσα από τα έργα αναδεικνύεται η εξοικείωση των 120 καλλιτεχνών-αποφοίτων με την σύγχρονη καλλιτεχνική και τεχνολογική έρευνα και τα Νέα Μέσα, καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων δημιουργικής σχεδίασης με ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Τα έργα, που παρουσιάζονται στην έκθεση, είναι αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας τεσσάρων Πανεπιστημιακών Τμημάτων: του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Η έκθεση ταξίδεψε, ήδη, στο Αρχοντικό Γεωργιάδη - Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης και στο Κέντρο Χαρακτικής «Ήλιος» της Θεσσαλονίκης. Στην Αθήνα παρουσιάστηκε από το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στο Λουτρό των Αέρηδων.

Εκτός από τον εκθεσιακό χώρο του Μανιατακείου Ιδρύματος, η έκθεση θα φιλοξενηθεί και στο Αρχοντικό Ταρσούλη, στην Κορώνη.

Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016, ώρα 20.30
Διάρκεια Έκθεσης: 3 Αυγούστου – 15 Αυγούστου 2016
Ώρες λειτουργίας: 20.00-23.00

Επιπλέον, από την 18η έως την 28η Αυγούστου το Ίδρυμα θα φιλοξενήσει την έκθεση «Αναζητώντας την Hedda Gabler», της ζωγράφου και χαράκτριας Πολυτίμης Μπενάκη.

Πρόκειται για χαρακτικά, ζωγραφική και μακέτες σκηνικών, καρπό μελέτης του συγκεκριμένου έργου του Henric Ibsen από την Πολυτίμη Μπενάκη, η οποία, μέσα από την ιδιότητά της ως ηθοποιού, ερευνά συναισθητικά τον χώρο, τους ήρωες και το κοινό, γράφοντας την εσωτερικότητα του θεάτρου.

Διάρκεια έκθεσης: 18/8 έως 28/8/2016
Ώρες λειτουργίας: 20.00 -23.00