Δραστηριότητες Μανιατακείου Ιδρύματος

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο του Μανιατακείου Ιδρύματος όπου ο Πρόεδρος Δημήτρης Μανιατάκης, αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα δραστηριότητες του Ιδρύματος.

 Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν τα παρακάτω θέματα:

 1. Συνεργασία του Μανιατακείου Ιδρύματος με την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Κορώνης σε θέματα όπως:

  • Ενίσχυση της Βιβλιοθήκης και των οπτικοακουστικών μέσων του Δημοτικού Σχολείου Κορώνης.
  • Βραβεύσεις αριστούχων μαθητών Γυμνασίου & Λυκείου Κορώνης
  • Ενίσχυση της Γ’ Λυκείου για εκδηλώσεις, εκδρομή κ.λ.π.
  • Χρηματικές υποτροφίες για ξένη γλώσσα ή εκμάθηση μουσικού οργάνου, κ.λ.π.

   Επιτροπή απαρτιζόμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατακείου Ιδρύματος, θα επισκεφθεί τους Διευθυντές των σχολείων της Κορώνης για να συζητήσει τα παραπάνω θέματα, προκειμένου να συμβάλλει σε θέματα ζωτικής σημασίας του εκπαιδευτικού συστήματος.
 2. Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε αφορά τις κοινωνικές δραστηριότητες του Ιδρύματος είναι η συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και το Ιερό Προσκύνημα του Ιερού Ναού Παναγίας της Ελεήστριας στην Κορώνη, πρόεδρος του οποίου είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κ.κ. Χρυσόστομος, με στόχο τη δημιουργία ενός πολυδύναμου Πνευματικού Κέντρου στην Κορώνη, για τη διοργάνωση διαλέξεων, συνεδρίων, σεμιναρίων για την εκπλήρωση φιλανθρωπικού, πολιτιστικού και κοινωνικού έργου.
 3. Συνεργασία σε θέματα πολιτισμού με άλλα ελληνικά Ιδρύματα και Ιδρύματα του εξωτερικού (Ελληνικό Ινστιτούτο Βενετίας, Αρχεία του Βατικανού, Πανεπιστήμιο της Μπολόνια).
 4. Οργάνωση συνεδρίου τον Ιούνιο του 2009, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 800 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Sapienza, με θέμα «Επιπτώσεις της υπογραφής της Συνθήκης της Sapienza και ανάπτυξη των βενετικών μνημείων», με τη συμμετοχή καθηγητών από την Ελλάδα και την Ιταλία. Δημιουργήθηκε 4μελής προσωρινή επιτροπή αποτελούμενη από τον καθηγητή Κο Αλκιβιάδη Κωστάκη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Κ.κ. Χρυσόστομο, τον Πρόεδρο του Μανιατακείου Ιδρύματος Κο Δημήτρη Μανιατάκη, τον πρέσβη της Ιταλίας Κο Gianpaolo Scarante και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μανιατακείου Ιδρύματος και καθηγητή Κο Andrea Nanetti. Την επιμέλεια του συνεδρίου θα έχει το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατακείου Ιδρύματος Κα Αγγελική Γκόνου-Μήτρου.
 5. Τέλος αποφασίσθηκε η υλοποίηση της πρότασης του New York University για δημιουργία “Global Distinguished Professor” έδρας, με αντικείμενο “Messenian Stydies” και επικεφαλής το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μανιατακείου Ιδρύματος τον καθηγητή Andrea Nanetti. Αναφέρθηκε ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών Μεσσήνιων παραγόντων, από το εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς η δημιουργία μιας τέτοιας έδρας θ’ αναδείξει την Μεσσηνία σ’ ένα ευρύτερο περιβάλλον που σηματοδοτεί την ιστορία, τον πολιτισμό της και την τουριστική ανάπτυξη.

Νέα & Ανακοινώσεις