Δήλωση του Δημητρίου Μανιατάκη, Προέδρου του Μανιατακείου Ιδρύματος για τον Πέτρο Θέμελη

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023

Ο Πέτρος Θέμελης υπήρξε κορυφαίος αρχαιολόγος και επιστήμονας με ένα μοναδικό ανασκαφικό έργο, αναδεικνύοντας την Αρχαία Μεσσήνη.

Ως μέλος του Μανιατακείου Ιδρύματος, ο Πέτρος Θέμελης προσέφερε σημαντικό έργο μέσα από ομιλίες, συμμετοχή σε επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις κλπ.

Το έτος 2024 θα είναι αφιερωμένο από το Ίδρυμα στη Μνήμη του εκλιπόντος και θα πραγματοποιήσει μια σειρά από εκδηλώσεις που θα συνδέουν την ανάδειξη του Αρχαίου Ελληνικού και Βυζαντινού Πολιτισμού με την Τουριστική και Οικονομική Ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Η Πελοπόννησος έχει πολλά αρχαία και βυζαντινά μνημεία για ανάδειξη, ενώ σε κορυφαία θέση βρίσκονται και οι εκκλησίες της Πελοποννήσου που συνθέτουν ως σύνολο ένα μοναδικό Πολιτισμικό Πλούτο για ολόκληρη την Ελλάδα.

Πιστεύουμε ότι, με τέτοιες πολιτιστικές δράσεις τιμούμε το έργο του αείμνηστου Πέτρου Θέμελη, αλλά και δημιουργούμε νέες Αξίες για τον Τουρισμό και την Οικονομία της Πελοποννήσου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μανιατακείου Ιδρύματος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του διακεκριμένου επιστήμονα, αρχαιολόγου και εξαίρετου μέλους του Μανιατακείου Ιδρύματος, Πέτρου Θέμελη.

Ο Καθηγητής αφιέρωσε τη ζωή του στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, υπηρετώντας τον επί σειρά ετών με σύνεση, πίστη και αφοσίωση. Ο ρόλος του Πέτρου Θέμελη ως μέλους του Ιδρύματος υπήρξε σημαντικός. Η επαγγελματική του διαδρομή χαρακτηρίσθηκε από ήθος και επιστημονική ενάργεια.

Ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την έμπρακτη και σοφή καθοδήγησή του στις ύψιστες επιστημονικές και ανθρωπιστικές αξίες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μανιατακείου Ιδρύματος εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του και αποφασίζει:

  • Η σημαία του Ιδρύματος να κυματίζει μεσίστια την ημέρα της κηδείας του.
  • Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος να παραστεί στην επικήδεια τελετή.
  • Να διατεθεί χρηματικό ποσόν για συγκεκριμένο πολιτιστικό σκοπό.
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Μανιατακείου Ιδρύματος και να δημοσιευθεί στον τοπικό, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Μανιατάκης