Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στην Καλαμάτα με θέμα «Φράγκοι και Βενετοί στη Μεσσηνία. Διερευνώντας το δυτικό παρελθόν της Πελοποννήσου»

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019

Η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών οργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου στην Καλαμάτα από την Παρασκευή 7 Ιουνίου έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 με θέμα: «Φράγκοι και Βενετοί στη Μεσσηνία. Διερευνώντας το δυτικό παρελθόν της Πελοποννήσου».

Στόχος του συνεδρίου είναι η εξέταση της ιστορικής διαδρομής του μεσσηνιακού χώρου κατά τη διάρκεια της λατινοκρατίας (φραγκικής και βενετικής), (1206-1500 και 1686-1715).

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα λάβει χώρα την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου ELYSIAN LUXURY HOTEL & SPA, στην περιοχή Κορδίας στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας. Την έναρξη θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.