Πραγματοποίηση της Χριστουγεννιάτικης Εορταγοράς 2010 στην Κορώνη

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κορώνη, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, η Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά που οργανώθηκε με πρωτοβουλία των Γυναικών Κορώνης και τη στήριξη του Γυμνασίου, του Δήμου Κορώνης, της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, του Μανιατακείου Ιδρύματος, του Νηπιαγωγείου, του Πολιτιστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Επαγγελματιών και του Συνδέσμου Κορωναίων «Παναγία η Ελεήστρια» στο Γυμνάσιο Κορώνης.

Η Εορταγορά είχε πανηγυρικό χαρακτήρα αφού οι Γυναίκες της Κορώνης τίμησαν την απόφαση της UNESCO για την εγγραφή της Μεσογειακής Δίαιτας στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και επιπλέον την ανακήρυξη της Κορώνης σε Εμβληματική Κοινότητα. Οι επισκέπτες της Εορταγοράς αγκάλιασαν τα τοπικά προϊόντα, τα περισσότερα από τα οποία παρασκευάστηκαν με αγνό και παραδοσιακό τρόπο από τις Γυναίκες της Κορώνης, ενώ Μεσσήνιοι παραγωγοί προσέφεραν δικά τους προϊόντα.

Επιπλέον, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να βρουν σε εξαιρετικά ελκυστικές τιμές όμορφα διακοσμητικά, εργόχειρα, χριστουγεννιάτικα στολίδια, παιχνίδια, βιβλία, ρούχα, faux bijoux, αξεσουάρ, έργα τέχνης, κλπ.

Μια εύθυμη νότα στην γιορτινή ατμόσφαιρα ήταν και το Δένδρο των Ευχών όπου ο κάθε επισκέπτης μπορούσε να γράψει μια ευχή και να την κρεμάσει στο δένδρο. Στη συνέχεια επιλέχθηκαν οι δύο καλύτερες ευχές. Στην φετινή εκδήλωση ξεχώρισαν εκείνες του γνωστού ποιητή και συγγραφέα, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατακείου Ιδρύματος, Τάκη Ιωαννίδη και της ευγενικής Κορωναίας Μαργαρίτας Παπασαραντοπούλου.
α) «Αν ην η αγάπη μια κραυγή όσο κι αυτή φωνάξει, δεν θα μεστώσει στις καρδιές αν δεν φανεί στην πράξη.» (Τάκης Ιωαννίδης)

και…

β) «Ας δώσουμε ένα χαμόγελο σε κάποιον που δεν μας το χάρισε. Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, ίσως να μην του απέμεινε κανένα.» (Μαργαρίτα Σαραντοπούλου).

Ενίοτε άνθρωποι που ασχολούνται με τελείως διαφορετικά επαγγέλματα ανακαλύπτουν ότι μέσα τους κρύβεται κάποιο άλλο ταλέντο. Ίσως η κυρία Παπασαραντοπούλου να ανήκει στους κρυφούς πολύπλευρους ανθρώπους!

Οι Γυναίκες της Κορώνης, βλέποντας την στήριξη της τοπικής κοινωνίας αλλά και των επισκεπτών στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό τους έργο, αποφάσισαν η Εορταγορά ν’ αποτελέσει θεσμό για την Κορώνη, ενώ παράλληλα να λειτουργήσει ως κέντρο εκδηλώσεων τέτοιου χαρακτήρα του νέου διευρυμένου Δήμου Πύλου-Νέστωρος.

Φωτογραφίες

--
--
--
--
--