Το Μανιατάκειον Ίδρυμα Στηρίζει Φοιτήτριες της Νομικής Σχολής Αθηνών στον Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Το Μανιατάκειον Ίδρυμα συγχρηματοδοτεί και υποστηρίζει την τριμελή ομάδα του Τμήματος Νομικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει, υπό την καθοδήγηση του Λέκτορα Διεθνούς Δικαίου κυρίου Γιώργου Κυριακόπουλου, στο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος "Manfred Lachs", ο οποίος διοργανώνεται από το International Institute of Space Law (IISL) σε ετήσια βάση.

 Ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο στάδια: τον Περιφερειακό Τελικό που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Αφρική και την περιοχή Ασίας- Ειρηνικού, και τον Παγκόσμιο Τελικό, στον οποίο συμμετέχουν οι νικητές των τεσσάρων Περιφερειακών Τελικών.

Τα μέλη της ομάδας αποτελούν οι προπτυχιακές φοιτήτριες Δήμητρα Τσακίρη, Μαρία Καμβύση και Ερασμία Παλιατσέα, ενώ Faculty Advisor Assistant και βοηθός-προπονήτρια έχουν ορισθεί η Κατερίνα Πιτσόλη και η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Στεφανία Βλάχου. Η καταγωγή της Μαρίας Καμβύση είναι από την Κορώνη Μεσσηνίας, ενώ η Ερασμία Παλιατσέα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, όπου και ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσή της.

Ο φετινός Περιφερειακός Τελικός του Διαγωνισμού θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 12 Μαΐου 2013 στη Ρώμη. Στο διαγωνισμό, συμμετέχουν αντίστοιχες ομάδες κορυφαίων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Αρωγοί της ομάδας στον Ευρωπαϊκό Γύρο του Διαγωνισμού είναι εκτός από το Μανιατάκειον Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Νομική Βιβλιοθήκη και η Δικηγορική Εταιρεία Potamitis Vekris.