Προχωρά η διαδικασία για το Γυμνάσιο – Λύκειο Κορώνης προϋπολογισμού 5.5 εκ. ευρώ

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 κατατέθηκε ο φάκελος που περιλαμβάνει τη μελέτη ανέγερσης σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του Γυμνασίου και Λυκείου της Τοπικής Κοινότητας Κορώνης στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2013:20» Άξονας Προτεραιότητας 2Β «Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού» με κωδικό Πρόσκλησης ΠΕΛ 48 με τίτλο «Αναβάθμιση των Υποδομών Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Κτιριακές Υποδομές».

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης ανέφερε ότι «Μετά από μεγάλη αγωνία αλλά και αγώνα πολλών χρόνων καταφέραμε και παραλάβαμε (το Δημοτικό Συμβούλιο) την μελέτη της κατασκευής του νέου, υπερσύγχρονου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου Λυκείου Κορώνης 2.500 τ.μ., την οποία θα την καταθέσουμε στο ΕΠ «Πελοπόννησος 2013:20» Άξονας Προτεραιότητας 2Β «Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού» με κωδικό Πρόσκλησης ΠΕΛ 48 με τίτλο «Αναβάθμιση των Υποδομών Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Κτιριακές Υποδομές» προς ένταξη και χρηματοδότηση προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ. Τα παιδιά μας θα μπορούν, μετά την ολοκλήρωση του, να υπερηφανεύονται ότι έχουν ένα από τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτήρια στην Πελοπόννησο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και στην μελετητική ομάδα του Φώτη Φωτόπουλου».

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος ιδιαίτερα ευχαρίστησε το Μανιατάκειον Ίδρυμα για την χορηγία του κόστους της μελέτης.

Να σημειωθεί ότι στις 28 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μανιατακείου Ιδρύματος στην Αθήνα, όπου λήφθηκε ομόφωνη απόφαση για χρηματοδότηση για την εκπόνησης μελέτης ανέγερσης σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του Γυμνασίου και Λυκείου της Τοπικής Κοινότητας Κορώνης.