Παρουσίαση Βιβλίου «Συντρίβων τα τείχη της ένοχης σιωπής» του Παναγιώτη Ιωαννίδη

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Την Τρίτη 12 Απριλίου στις 18.30 έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του λογοτέχνη, συγγραφέα και ποιητή Παναγιώτη Δήμου Ιωαννίδη «Συντρίβων τα τείχη της ένοχης σιωπής» στο Λογοτεχνικό Σαλόνι στην Εστία Νέας Σμύρνης.

Ομιλητές ήταν ο Δρ. Απόστολος Ιωάννου Πάσχος, Πυρηνικός ιατρός και συγγραφέας και η κ. Χρυσούλα Δημητρακάκη, συγγραφέας. Οι εισηγήσεις τους υπήρξαν λαμπρές και αντανακλούσαν το συγγραφικό ταλέντο καθώς και το ήθος του συγγραφέα. Παρών ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνη Κ.κ. Συμεών ενώ στο ακροατήριο παρευρίσκονταν πολλά άτομα του λογοτεχνικού και επιστημονικού κόσμου.

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης είναι ένας γνωστός συγγραφέας με πολλά μυθιστορήματα, δοκίμια και ιδίως ποιήματα για τα οποία έχει τιμηθεί και βραβευθεί. Το βιβλίο «Συντρίβων τα τείχη της ένοχης σιωπής» είναι ένας μικρός θησαυρός γνώσεων και διδαγμάτων. Κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με μια φιλοσοφική ρήση για να συνεχίσει με εύγλωττη διάθεση, αμβλύνοντας τις πιθανές αντιρρήσεις και προχωρώντας γλαφυρά στην πειθώ. Σ’ ένα από τα κεφάλαιά του γράφει: «Τα όρια των πράξεων μας είναι τα όρια της σκέψης μας».

Το βιβλίο δεν είναι προς πώληση. Είναι μια ανιδιοτελής προσφορά του συγγραφέα σε όποιον ενδιαφέρεται να κάνει μια ειλικρινή ενδοσκόπηση των ηθικών αξιών του και να αποφασίσει κατά πόσο είναι διατεθειμένος να αγωνίζεται γι’ αυτά.

Ευχόμαστε στον Παναγιώτη Ιωαννίδη τα βιβλία του να ταξιδεύουν με ούριους ανέμους σε ανοικτές θάλασσες.