Ομιλία της Ευγενίας Κοκκέβη, Μέλος Δ.Σ. Μανιατακείου Ιδρύματος σε Εκδήλωση για τον Εθελοντισμό

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Την Κυριακή 10 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του πάρκου της Μεσσήνης, η Ευγενία Κοκκέβη, Κοινωνική Λειτουργός και μέλος του Δ.Σ. του Μανιατακείου Ιδρύματος, ανέπτυξε μια ενδιαφέρουσα ομιλία για τον εθελοντισμό, στο πλαίσιο διήμερης εκδήλωσης που διοργάνωσε το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης.

Στην ομιλία της αναφέρθηκε στην ιστορία του εθελοντισμού, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, καθώς και στη δραστηριότητα των ΜΚΟ. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη προσφορά των εθελοντικών οργανώσεων και στη δραστηριοποίησή τους με καταρτισμένα στελέχη. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στο καθήκον κάθε ανθρώπου στον αγώνα του εθελοντισμού, τονίζοντας ότι όλοι σε κάποια στιγμή της ζωής μας υπήρξαμε εθελοντές. Τέλος, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίον προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι εθελοντικές ομάδες και στην προσφορά τους σε χώρες του εξωτερικού, που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν κακοποιήσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Θεόδωρος Μπρεδήμας, η Πρόεδρος των ΚΕΚΥΚΑμεΑ Δήμητρα Ψαρούλη, κ.α.