Ολοκλήρωση των Εργασιών Υπογειοποίησης των Καλωδίων και Αποξήλωσης των Κολώνων της Δ.Ε.Η. στο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Ελεήστρια»

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2013 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων και αποξήλωσης των κολώνων της Δ.Ε.Η. στο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Ελεήστρια».

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο που πραγματοποιήθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Ελεήστρια» υπό την προεδρεία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Κ.κ. Χρυσόστομου. Οι απαραίτητες εργασίες για την περάτωση του έργου συμπεριλάμβαναν επιπλέον την ενίσχυση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και τη μεταφορά των καλωδίων σε κεντρικό σημείο, διότι πέραν του ευπρεπισμού του θρησκευτικού και ιστορικού μνημείου, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, άπτονταν της ασφαλείας της περιοχής.

Για την πραγματοποίηση του έργου υπογειοποίησης των καλωδίων και αποξήλωσης των κολώνων της Δ.Ε.Η., σημαντικό ρόλο έπαιξε η Δ.Ε.Η., ενώ τη χρηματοδότηση ανέλαβε το Μανιατάκειον Ίδρυμα. Την επίβλεψη των συνεργείων ανέλαβε αφιλοκερδώς ο ηλεκτρολόγος Γιάννης Βλαχοπουλιώτης.

Το εκκλησιαστικό ίδρυμα με την επωνυμία «Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Ελεήστρια» Κορώνης συστάθηκε το 2008 με σκοπό την καλλιέργεια και προαγωγή του λειτουργικού, θεολογικού, φιλανθρωπικού, επικοινωνιακού έργου της τοπικής Εκκλησίας Μεσσηνίας και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κορώνης και της ευρύτερης περιοχής.

Στο διάστημα λειτουργίας του ιδρύματος έχει πραγματοποιηθεί σημαντικό έργο που περιλαμβάνει εργασίες αναβάθμισης του ιερού ναού, διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, επισκευές των οικίσκων προκειμένου να γίνουν λειτουργικοί, τοποθέτηση περίπου 12 φανών κατά μήκος του αλσυλλίου από την είσοδο μέχρι την πλατεία, εργασίες ηλεκτροφώτισης του σιντριβανιού κ.α.

Με την αποπεράτωση των εργασιών υπογειοποίησης των καλωδίων και αποξήλωσης των κολώνων της Δ.Ε.Η., θα δημιουργηθεί στο Ιερό Προσκύνημα ένα ενιαίο πάρκο με θρησκευτικό, επιστημονικό, πολιτιστικό και τουριστικό χαρακτήρα.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου.