Ντοκιμαντέρ με τη Ζωή και το Ανασκαφικό Έργο του Καθηγητή Πέτρου Θέμελη Με Τίτλο «Πέτρος Θέμελης: Άγγιξα... Αγάπησα… Έσκαψα»

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Μεσσήνη θα παρουσιαστεί το πορτρέτο του καθηγητή Πέτρου Θέμελη μέσα από ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πέτρος Θέμελης: Άγγιξα... Αγάπησα… Έσκαψα» που δημιούργησε ο γνωστός σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας.

 

Η πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.30 π.μ. στον κινηματογράφο "OPERA ODEON" (Ακαδημίας 57) με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Διάζωμα», ενώ στη Μεσσήνη με πρωτοβουλία του δήμου, θα προβληθεί την 1η Δεκεμβρίου στο Φιλοσοφικό Κέντρο.

Πρόκειται για μια ταινία που αναφέρεται στη ζωή, στο ανασκαφικό και αναστηλωτικό έργο του καθηγητή Κλασσικής Αρχαιολογίας κυρίου Πέτρου Θέμελη. Προβάλει το πάθος, τον έρωτα και την φλόγα που θρέφει μέσα του για τον Ελληνικό πολιτισμό και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Στην ταινία ο καθηγητής αναφέρει ενδεικτικά:

- Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει μόνο από τον πολιτισμό της.

- Ο πολιτισμός φέρνει χρήμα.

Με δραματοποιημένα επεισόδια από την παιδική του ζωή, και το πάθος του για τις ανασκαφές και τις αναστηλώσεις, ξετυλίγεται το πορτρέτο του μεγάλου αυτού επιστήμονα με φόντο την Αρχαία Μεσσήνη.

Η ταινία «Πέτρος Θέμελης: Άγγιξα... Αγάπησα… Έσκαψα», είναι φτιαγμένη με πολύ αγάπη και έχει γυρισθεί αφιλοκερδώς και μεταφέρει το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, όπως τα κατάφερε και ο καθηγητής που μαζί με τους απλούς ανθρώπους της Μεσσηνίας, έχουν φέρει στο φως το θαυμαστό αρχαιολογικό θησαυρό της Αρχαίας Μεσσήνης.