Μaniatakeion Cup 2012

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε το «ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ CUP 2012», στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι ιστιοπλόοι της Μεσσηνίας. Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Μανιατακείου Ιδρύματος και πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά με διαδρομή Καλαμάτα – Βουνάρια – Κορώνη.

Η ιστιοδρομία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, μιας και συμμετείχαν σκάφη και πληρώματα από όλους τους ναυτικούς ομίλους της Μεσσηνίας, δηλαδή τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Νοτίου Ελλάδος διοργανωτή όμιλο του αγώνα, τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας ΑΙΟΛΟΣ και τον Ναυταθλητικό Σύλλογο Πύλου ΝΕΣΤΩΡ. 


Οι διοργανωτές αφιέρωσαν τον ιστιοπλοϊκό αγώνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ, για:

  • την προσφορά του στην ανάδειξη της Κορώνης, ως αγαπημένου ιστιοπλοϊκού προορισμού,
  • την στήριξή του σε δράσεις που προάγουν την πνευματική, οικονομική, κοινωνική ζωή των κατοίκων της ιστορικής αυτής Μεσσηνιακής Καστροπολιτείας και
  • την στήριξη των νέων.

 

Με πολύ ευνοϊκό άνεμο τα μεσσηνιακά πανιά έπλευσαν προς την όμορφη Κορώνη όπου τους περίμενε μια πανέμορφη βραδιά που είχε οργανώσει το Μανιατάκειο Ίδρυμα. Ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του ιδρύματος Δημήτρης και Ελένη Μανιατάκη οικοδεσπότες της βραδιάς, μαζί με την Αντιδήμαρχο Πύλου – Νέστορος κα Πελαγία Λευτάκη, έκαναν τις βραβεύσεις και τις απονομές στα πληρώματα των σκαφών ΕΥΗ, BLUE LINE και VENUS που κατέλαβαν αντίστοιχα την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη θέση στην ιστιοδρομία. Στη συνέχεια ακολούθησε φαγητό, ποτό και ένα θαυμάσιο μουσικό πρόγραμμα από την Καλαματιανή Μαρία Τσώνη στο τραγούδι και την εξαιρετική Νίκη Γκουντούμη στο πιάνο.

 

Τη βραδιά πλαισίωναν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκός Ομοσπονδίας κ. Κακαλίκας Δημήτριος, οι Πρόεδροι των ομίλων: Ι.Ο.Ν.Ε. κ. Αδαμόπουλος Γιάννης που αγωνίστηκε με το σκάφος ΜΑΚΕΔΩΝ, ΝΑΣΚ ΑΙΟΛΟΣ κ. Βγενής Χάρης που αγωνίστηκε με το σκάφος VENUS και η Πρόεδρος του ΝΑΣ Πύλου ΝΕΣΤΩΡ κα Σκλάβου Ελένη που αγωνίστηκε με το σκάφος ΕΥΗ. 

 

 

 

 

Οι συνδαιτυμόνες διασκέδασαν μέχρι το πρωί και έδωσαν ραντεβού για τον επόμενο χρόνο στο MANIATAKEION CUP 2013.

Ένας ακόμα επιτυχημένος αγώνας ολοκληρώθηκε και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συμμετείχαν στον αγώνα και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Μανιατακείου Ιδρύματος, που με την δημιουργική παρουσία τους, έχουν θεμελιώσει μια έντονη σχέση αγάπης των Μεσσήνιων ιστιοπλόων με τη φιλόξενη, ιστορική θαλασσινή Καστροπολιτεία της Κορώνης.