Αποτελέσματα Προκήρυξης Υποτροφιών

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος με την επωνυμία «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας» υπό την προεδρεία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και αποφάσισε τη χορήγηση υποτροφιών σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Η αξιολόγηση των υποψηφίων ανά κατηγορία πραγματοποιήθηκε με κριτήρια την οικονομική κατάσταση των αιτούντων και τα υψηλότερα μόρια εισαγωγής στο τμήμα εισαγωγής. Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στα 500,00 € (πεντακόσια ευρώ) μηνιαίως καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών.

Ανά κατηγορία υπότροφοι ανεδείχθησαν οι παρακάτω φοιτητές και φοιτήτριες :

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α’ (δόθηκαν 4 υποτροφίες):

  1. Σταύρος Δημητρακόπουλος, Τμήμα Τεχνολογία Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Α Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.
  2. Δημήτριος Διονυσόπουλος, Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
  3. Δέσποινα Ζάγουρα, Τμήμα Ηλεκτρονικής του Α Τ.Ε.Ι. Κρήτης.
  4. Κωνσταντίνα Κουνή, Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του Α Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ (δόθηκαν 2 υποτροφίες):

  1. Παναγιώτα Κατσιμακλή, Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  2. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ’ (δόθηκαν 2 υποτροφίες):

  1. Ιωάννης Ανδριανόπουλος, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
  2. Ελένη Βασιλοπούλου, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Από το 2010 το «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας» έχει χορηγήσει συνολικά 24 (είκοσι τέσσερις) υποτροφίες και μέχρι σήμερα συνεχίζουν να λαμβάνουν την υποτροφία 20 (είκοσι) φοιτητές.

Οι υποτροφίες θα δοθούν στους ανωτέρω φοιτητές την 13η Νοεμβρίου 2012, στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν για τη σημαντική χρηματική προσφορά τον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας και το Μανιατάκειον Ίδρυμα για την ενίσχυση των φοιτητών Μεσσηνίας.