Ανακοίνωση

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Το Μανιατάκειον Ίδρυμα, στο πλαίσιο στήριξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κορώνης και της ευρύτερης περιοχής καθώς και του λαϊκού και παραδοσιακού υπόβαθρού της, θα πραγματοποιήσει το καλοκαίρι δύο εκδηλώσεις τιμώντας δύο προσωπικότητες από την Κορώνη, που το έργο τους έμεινε παρακαταθήκη πολιτισμού:

Α) Την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013 το Ίδρυμα θα τιμήσει τον αείμνηστο λαϊκό ζωγράφο και μουσικό Παναγιώτη Γιαλλελή (Κόντρα). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Ελεήστρια», όπου θα εκτεθούν τα έργα του. Επιπλέον, το Σάββατο 10 Αυγούστου θα γίνει ξενάγηση στις εκκλησίες των γύρω χωριών όπου βρίσκονται αγιογραφίες του. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί.

 

 

 

 

Β) Ολοκληρώνεται η έκδοση με τίτλο «Γιάννης Καμπύσης: η ζωή, το έργο και η επιβίωσή του στο διαδίκτυο», η οποία θα παρουσιαστεί αρχές καλοκαιριού στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ο Γιάννης Καμπύσης υπήρξε πεζογράφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής. Η έκδοση αποτελεί προϊόν μελέτης της φιλολόγου Παναγιώτας Κωνσταντοπούλου και συμβάλλει στην προώθηση της γνώσης της ιστορίας της περιοχής της Κορώνης, στη διάσωση της πολιτιστικής της κληρονομιάς και τη μεταλαμπάδευσή της στις νεότερες γενιές. Μόλις οριστικοποιηθεί η ημερομηνία παρουσίασης της έκδοσης, θα ανακοινωθεί.

 

Η ζωή και το έργο των δύο ανδρών συνάδει προς το αρχαίο ρητό «ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλά εν τω ευ το πολύ».